A Márkamonitor rádióműsorának mai vendége Lukács Rita

Hírek Kiemelt

Mai vendégemmel, Lukács Rita marketingszakértővel a marketing és a márkaépítés aktuális kérdéseit tekintjük át.

 

Mostanában valószínűleg a mesterséges intelligenciáról beszélünk a legtöbbet. Mi is elővesszük a leggyakrabban felmerülő kérdést: elveszi a marketingesek munkáját vagy segít benne? A válasz persze adja magát, így inkább arra koncentrálunk, hogyan tud ember és gép jól együttműködni.

A következő fontos hívószó a Customer journey. Mi az élmény szerepe a teljes fogyasztói tölcsérben? Azt régen tudjuk, hogy már nem csak a termék/szolgáltatás minősége számít. Mi alapján ajánlanak egy terméket, szolgáltatást a fogyasztók? Mit jelent a lead generation, és miért fontos a lead nurturing?

Kitérünk a márkaközösségek fogalmára. Miért fontosabb a egyszeri tranzakcióknál a fogyasztói lojalitás? Hogyan alakulnak közösségek a márkák körül? Mi a márka-nagykövetek, ajánlások jelentősége?

Műsorunk egyik legfontosabb témája, a fenntarthatóság sem maradhat ki. Greenwashing vs. hitelesség, a szemlélet beépítése alaptevékenységbe, iparági / helyi fontos ügyek felvállalása.  tevékenységgel kapcsolatos negatív hatások minimalizálása. Nem mellékesen: mindenki tudja, hogy nemsokára kötelező lesz a jelentéskészítés?

Végül, de nem utolsó sorban beszélünk a stratégiai tervezésről. Bármilyen gyorsan változnak a trendek, a hosszú távú gondolkodás nem megy ki a divatból.

 

Hangoljatok este 8-kor a Jazzy rádióra!

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adások podcast formában meghallgathatóak a Márkamonitoron.

 

Szakács László főszerkesztő

 

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA