A Konyhafőnök: Rácz Jenő a trónon!

Kiemelt Tejszínhub

Megnyílt Rácz Jenő étterme – A Konyhafőnökben! A mindenese, a terem-menedzser Fördős Zé, konyhájának főnöke pedig Sárközi Ákos. Hírességek érkeztek, korábbi A Konyhafőnök VIP versenyzők, akik ezúttal kóstoltak és bíráltak. Mégpedig a piros és a kék csapat ételeit.

 

Azt a szerencse döntötte el, hogy melyik csapatnak melyik fejedelmi menüt kellett elkészítenie. A színvonal adott volt, a feladat ehhez mérten: a kékeknél előételként nyelvhal hollandi mártással, fehér spárgával, serrano sonkával, főételként kacsamell gersli rizottóval, töltött hagymával, gombarétessel. A pirosaknál az előétel libamáj káposzta variációkkal, a főétel pedig borjúmirigy volt csicsókával és tarhonyával.

A VIP vendégek megérkeztek Rácz Jenő éttermébe, Fördős Zé, mint kötelességtudó beosztott a helyükre kísérte őket. Sári Évi, Kovács Dóri és Kiss András az egyik asztalnál, Peller Anna és férje, Lukács Miki, valamint Soltész Ádám a másiknál kaptak helyet.

Rácz Jenő ételsorai közül – a vendégek értékeléseit is hozzáadva – a kék csapat bizonyult ízletesebbnek, így náluk landolt 1 pont és egy előny.

A második főzés alkalmával egy gyümölcspult várta a csapatokat – születésnapi torta készítése volt a cél, azzal a kihívással, hogy a finomabb tortát Sárközi Ákos hazaviszi, mivel egyik lánya 14. születésnapját ünnepli és nagy rajongója az édességeknek. A pultban szedhető volt szeder, eper, málna, ribizli, áfonya, háromféle színű szőlő és kiwi mentával. A versenyzőktől cukrász-színvonalú süteményeket várt a zsűri.

A középdöntő csapatfeladatai ezzel a sütéssel lezárultak. A héten legtöbb pontot gyűjtő csapatok, Ágota, Ádám és Tamás triója, valamint Edit, Kinga és Armando hármasa továbbjutott. Pénteken egyéniben folytatódik a küzdelem, a gyengébben teljesítő csapatok – Alex, Krisztián, János, valamint Handi, Matyi és Zoli – hármasai közül egyvalakinek el kell majd hagynia a konyhát.

 

Ákos huncut módon tréfálta meg Jenőt

 

Solti Ádámék mindent lenyaltak a tányérról a kóstoláson

 

A kékek előnye hátránnyá vált: Ágota kijátszotta Ákos csapatát?

 

SOCIAL MEDIA