A Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő piros kötényes középdöntős csapata összeállt. A kemény hetet követően a legjobb 6 versenyzője folytatja a küzdelmet A Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért!
A vizsganapon először egy tollas gyöngytyúkkal találkoztak a versenyzők, egy új feladattípusban: biztos vagy rizikó? Aki a biztosat választotta, a gyöngytyúk volt a feladata, aki rizikózott, annak egy „zsákbamacska” alapanyag került a pultjára. Ágotán kívül mindenki kockáztatott! Meg is kapták a tintahalat, mint alapanyagot.
A második feladatban Fördős Zé előzetesen kikérte Rácz Jenő véleményét: melyek azok az alapanyagok, melyeket igazán „gyűlöl”. A következők fogadták a versenyzőket: pacal, pácolt tofu, sertés vese, sertés agyvelő, abált tüdő. A hátráltatás pedig Sárközi Ákos legnemkedveltebb alapanyaga, az éti csiga volt! Az egyik versenyző pultján ez landolt, az általa választott hozzávaló helyett.
De Fördős Zé most is lecsapott a lehetőségre, nem hagyhat veszni alapanyagot! Így Sárközi Ákos kapta meg Matyi pacalját. A séf ezúttal is komoly szivatást húzott: piactér vakon, azaz csak bekötött szemmel mehetett piactérre! Bónuszként Fördős Zé lett a „szeme”, aki jóbarátként igyekezett mindenben segédkezet nyújtani…
Az első elődöntő hét utolsó napján Lőrincz Erik távozott a versenyből. Hétfőtől Sárközi Ákos csapata is megmérkőzik egy kőkemény héten keresztül, a középdöntőbe jutásért!
Ilyen még nem volt: Sárközi Ákos bekötött szemmel ment a piactérre!
Ágota teljesen összetört Jenő kemény kritikájától
Erik: „Felemelt fejjel távozom”