A FuelCell Energy és a Toyota szerződést kötöttek a Tri-gen termékek szállítására

Hírek Kiemelt

A FuelCell Energy és a Toyota  bejelentette, hogy elkészült a világelső „Tri-gen rendszer” a Toyota Long Beach kikötőjében található logisztikai központjában. A FuelCell Energy tulajdonában lévő és általa üzemeltetett Tri-gen rendszer megújuló villamos energiát, megújuló hidrogént és vizet állít elő irányított biogázból.

 

Azzal, hogy kizárólag megújuló hidrogén- és villamosenergia-termelést használunk, a Toyota Logistic Services Long Beach úttöró szerepet tölt be” – mutat rá Chris Reynolds, a Toyota adminisztratív igazgatója. „A FuelCell Energyvel együttműködve most egy világszínvonalú létesítményünk van, amely segíteni fogja a Toyotát széndioxid-csökkentési erőfeszítéseinek megvalósításában, és a nagyszerű hír az, hogy ez a valós példa a világ számos részén reprodukálható.”

A FuelCell Energy elkötelezett amellett, hogy segítse ügyfeleit a tiszta energiával kapcsolatos célkitűzéseik teljesítésében. A FuelCell Energy-vel együttműködve a Toyota erőteljes példát mutat arra, hogy a hidrogénalapú energia jót tesz a vállalkozásoknak, a helyi közösségeknek és a környezetnek. Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk üzemanyagcellás technológiánk sokoldalúságát és kifinomultságát, és szerepet játszhatunk a Toyota környezetvédelmi kötelezettségvállalásainak támogatásában.

 

A Tri-gen támogatja a Toyota kikötői létesítményeit és műveleteit

A FuelCell Energy innovatív üzemanyagcellás technológiája egy olyan elektrokémiai folyamaton keresztül támogatja a Toyota tevékenységét a kikötőben, amely az irányított megújuló biogázt elektromos árammá, hidrogénné és hasznosítható vízzé alakítja egy rendkívül hatékony, égésmentes eljárással, amely gyakorlatilag nem bocsát ki légszennyező anyagokat. A Tri-gen 2,3 megawatt megújuló villamos energiát termel, amelynek egy részét a Toyota Logistic Services Long Beach veszi át, hogy támogassa tevékenységét a kikötőben, amelyen évente körülbelül kétszázezer új Toyota és Lexus jármű megy keresztül. A FuelCell Energy Tri-gen rendszere akár 1200 kg/nap mennyiségű hidrogént is képes előállítani, amely biztosítja a Toyota Logistic Services Long Beach üzemanyag-szükségletét a beérkező Toyota Mirai modellek feltöltéséhez, és ellátja hidrogénnel a helyszínen található, a kikötői logisztikai feladatokat ellátó hidrogén üzemanyagcellás Toyota teherautók töltésére szolgáló hidrogén-töltőállomást is.

 

A Tri-gen rendszer előnyös a közösség számára

A Long Beach kikötőjében végzett Toyota Logistic Services műveletek támogatásával a Tri-gen karbonsemleges termékei várhatóan több mint kilencezer tonnával csökkentik a széndioxid-kibocsátását évente.

„A megújuló hidrogén fontos üzemanyag a Long Beach-i kikötő és a hajózási ágazat jövője szempontjából” – avat be Mario Cordero, a Port of Long Beach vezérigazgatója. „A Toyota által megbízott „Tri-gen” rendszer és hasonló projektek által termelt megújuló hidrogén része a többstratégiás megközelítésünknek, amelynek célja az olyan berendezések, mint a mozdonyok, kikötői hajók, rakománykezelő berendezések és teherautók zéró károsanyag-kibocsátásra történő átállítása.”

 

SOCIAL MEDIA