Lenyűgöző dokumentumfilm örökítette meg a hangsebességet átlépő zuhanást

Kiemelt Márkák

Felix Baumgartner nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy meghaladja a hangsebességet, ehhez pedig 39 kilométer magasra emelkedett, hogy onnan zuhanjon a Föld irányába. Az eset tízéves  jubileuma alkalmából jelent meg a Space Jump: How Red Bull Stratos Captured the World’s Attention című dokumentumfilm, amely az esemény előkészületeibe és utóhatásaiba enged bepillantást.

 

Felix Baumgartner már ötévesen is ejtőernyősként rajzolta le magát: akkor még nem is hitte, hogy negyven évvel később micsoda rekordokat fog megdönteni. A Stratos-projekt keretében egy nagyjából kilenc percig tartó szabadesést hajtott végre 2012. október 14-én, amely azóta is birtokolja a legnagyobb nézettségű élő internetes közvetítés címét. Akik akkor lemaradt az osztrák ejtőernyős zuhanásáról, tíz évvel később dokumentumfilmként pótolhatják be.

A Red Bull Stratos-projektről frissen megjelent dokumentumfilm a korábban nem ismert előkészületeket mutatja be, amely során sikerült elérni, hogy egy ember 1 Macchal – tehát hangsebességgel – repüljön, repülőgép használata nélkül. Felix számára 34 másodperc elég volt, hogy elérje az 1358 km/órás sebességet, és szuperszonikussá váljon.

A dokumentumfilm az alábbi linken megtekinthető. További, a projekttel kapcsolatos videó- és képanyag ezen a linken elérhető.

 

SOCIAL MEDIA