Az otthon készített frissítők segítenek spórolni a háztartásoknak

Kiemelt Márkák

A gyerekek visszatértek az iskolapadokba, a szülők pedig a rendszeres tízórai készítéshez. Ebben az időszakban sokakban merül fel a kérdés, mit tehetnek a szülők, hogy gyermekeik az iskolaidőben is megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot fogyasszanak?

 

Természetesen könnyű dolga van a szülőknek akkor, ha gyerekek mindent otthonról visznek az iskolába. Így az anyukák és az apukák is pontosan tisztában lehetnek azzal, hogy pontosan mit fogyasztanak a nap folyamán a gyerekek. „Nehezebb a helyzet, ha már nagyobbak és zsebpénzt kapnak. Így kevésbé követhető hányszor kerül cukros üdítő a táskájukba. A gyermekek hajlamosak megunni a csapvizet, ezért szívesebben fogyasztják a cukros üdítőket. Sajnos azonban ezek hozzájárulhatnak a gyors testtömeg gyarapodáshoz” – hangsúlyozta a SodaStream termékmenedzsere. Hozzátette: fél liter cukros üdítőben megközelítőleg 10 teáskanálnyi cukor van.

Sok szülő számára éppen ezért dilemmát okoz, hogy mit adjon gyermekének, de nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hiszen az uzsonna mellé biztosított üdítőnek nem csak egészségesnek, hanem finomnak is kell lennie. A csapvízből készített frissítő ugyanakkor jó választás lehet. Ma már bármilyen szénsavas ital könnyen elkészíthető otthon is, a gyerekek pedig különösen élvezik, ha bevonjuk őket a készítés folyamatába. „Így még inkább biztosak lehetünk benne, hogy mellőzni fogják a bolti változatot. Természetesen nem az a cél, hogy a gyerek minden nap szénsavas üdítőt fogyasszon, de érdemes észben tartani, hogy van a boltinál egészségesebb változat” – tette hozzá a termékmenedzser.

Az otthoni szódagépek egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozható a szénsav erőssége, így, ha kisiskolások számára készül az ital, akkor nagyon enyhe szénsavas víz is előállítható velük. A boltokban kapható népszerű ízek mindegyike kikeverhető otthon a készülékekhez kapható szörpök segítségével, melyek között csökkentett cukortartalmú cukormentes és vitaminnal dúsított ízekből is válogathatunk.

Az otthon elkészített frissítők miatt nem kell aggódniuk a szülőknek, mivel a csapvíz Magyarországon az egyik legellenőrzöttebb élelmiszerek közé tartozik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) rendszeresen vizsgálja az ivóvizet. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok száma meghaladja a 900 ezret.

 

SOCIAL MEDIA