A Konyhafőnök: lezárult az első középdöntő

Kiemelt Tejszínhub

A csapatfőzések során leggyengébben teljesítő triók tagjai egyéniben mérték össze tudásukat. Egyvalakinek el kellett hagynia a konyhát.

 

Retró ételhordókban, retró fogásokkal várta a zsűri az egyéni versenyzőket. Ismét a szerencse döntötte el, hogy melyik ételt kinek kellett – ezúttal – újragondolnia. Az egyszerre két betevőt is tartalmazó ételhordókban Jánosnál gulyásleves és stíriai metélt, Alexnél székelykáposzta és ízes palacsinta, Krisztiánnál újházi tyúkhúsleves és finomfőzelék fasírttal, Handinál palócleves és rántott hús krumplipürével, Matyinál, kapros tökfőzelék, pörökölt feltéttel és almáspite, Zolinál pedig paradicsomleves betűtésztával, valamint pacal volt, petrezselymes krumplival.

A második feladatban savanyúságokkal dolgoztak a versenyzők. Főételt és desszertet is kért a zsűri a továbbjutásért. Némi Michelin-csillagos inspiráció után ezzel a főzéssel el is dőlt a továbbjutás kérdése! Rácz Jenő egyik versenyzője, Zoli, azt is “elérte” a kóstolás során, hogy Fördős Zé megkeresse a kukát.

De Ötves János, aki ma hússal próbált desszertet villantani, Zolinál is gyengébben teljesített. Az oroszlányi fiatalembertől ezért kérte Zé, hogy vegye le a kötényét és hagyja el a konyhát. A kiesés keserűségét azonban Sárközi Ákos édesítette meg azzal, hogy fejlődési lehetőséget kínált versenyzőjének az egyik éttermében.

Hétfőn folytatódik A Konyhafőnök középdöntőjének második szakasza, még több forró pillanattal! Ez a fesztivál nem marad el!

 

A zsűri nem hitt a szemének: János HÚST tett a desszertjébe!

 

Megható pillanat: Ákos nem engedi el János kezét!

 

Zoli felhúzta Zét: a műsorvezető kidobta az egyik ételét

 

Matyi megsértette Alexet: “innentől nincs tisztelet!”

 

SOCIAL MEDIA