X-Faktor: hatalmas harc a Fináléba jutásért

Tejszínhub

Az X-Faktor 2022-es évadának Elődöntőjében a versenyzőknek két produkcióval kellett bizonyítaniuk a Finálé előtt. A továbbjutást jelképező két székért pedig hatalmas harc folyt. Végül Helfy Alexa számára véget ért az X-Faktor.

 

Az X-Faktor 2022-es évadának versenyzői a negyedik élő showban egy sztárduettel és egy egyéni produkcióval léptek a közönség és a mentorok elé. A nézők a duett produkciók elejétől a második produkció végéig szavazhattak  az rtl.hu applikáción, a szavazas.rtl.hu oldalon és sms-en arról, hogy ők adnának-e továbbjutó széket az adott versenyzőnek. Miután egy versenyző mindkét dalát előadta, a mentorok döntöttek arról, kaphat-e továbbjutást jelentő széket. Amikor a mentorok közül ketten leültettek volna egy versenyzőt, ketten pedig nem, akkor a nézők által leadott véleményszavazatok alapján dőlt el, hogy leülhet-e az adott versenyző. Amikor már mindkét szék foglalt volt, a nézők szavazhattak az rtl.hu applikáción, a szavazas.rtl.hu oldalon és sms-en arról, hogy ki maradjon ülve. Végül a továbbjutást jelentő székeken Solyom Berni és Kiss Kevin foglalt helyet. A másik 2 döntős sorsáról pedig a nézők dönthettek a szavazataikkal. Így a továbbjutók táborához még csatlakozott Mihályfi Luca.

Helfy Alexa számára pedig véget ért az X-Faktor.

 

Ő távozott a 2022-es X-Faktor elődöntőjéből

Kiderült, hogy ki az a versenyző, aki a nézők szavazatai alapján nem folytathatja a versenyt az X-Faktor Fináléjába.

 

„Hatalmas megtiszteltetés” – Kiss Kevin élvezte a közös munkát Szikora Róberttel

Az X-Faktor egyik volt mentora szerint Kiss Kevin a 60-as 70-es évek modorával képes felszántani a színpadot.

 

Kiss Kevin & Szikora Róbert: Úristen (VALMAR ft. Szikora Robi)

Kiss Kevin és Szikora Róbert az X-Faktor negyedik Élő show-jában VALMAR ft. Szikora Robi – Úristen című dalát adták elő.

 

Puskás Petit meghatotta, hogy Kiss Kevin Szikora Róberttel állt az X-Faktor színpadára

Az X-Faktor mentorai egybehangzó véleménnyel voltak Szikora Róbert és Kiss Kevin produkciójáról: mind a négyük szerint felrobbant a színpad a negyedik Élő show első produkciója alatt!

 

„Nagyapám elkezdett lecsúszni” – szenvedélybeteg nagyapjáról írt dalt Kiss Kevin

Élete egyik fájó pontját meséli el Kiss Kevin a Nagyapám című saját szerzeményében. A fiú régóta nem érti, hogy miért nyúlt nagyapja az alkoholhoz annak ellenére, hogy ő tanította meg gitározni kiskorában és a lovak iránti szeretetét is neki köszönheti.

 

Kiss Kevin: Nagyapám (Saját dal)

Kiss Kevin az X-Faktor negyedik Élő show-jában saját, Nagyapám című dalát adta elő.

 

„Remélem, a nagyapád látta ezt a produkciót” – könnyek között értékelték a mentorok

Kiss Kevin előadását ByeAlex szerint Kiss Kevin az egyik legfontosabb szereplője az X-Faktornak, Gáspár Laci szerint pedig aki erre a dalra azt mondja, hogy nem jó, az vagy hazudik vagy süket.

 

Helfy Alexa & Paulina: Tele a szívem (Honeybeast X Paulina)

Helfy Alexa és Paulina az X-Faktor negyedik Élő show-jában Honeybeast X Paulina – Tele a szívem című dalát adták elő.

 

„Ez a csaj egy bomba!” – Paulina és Helfy Alexa kiegészíti egymást a színpadon

Helfy Alexának Paulina volt az egyik kedvenc előadója a tavalyi X-Faktorban, ezért is hatalmas megtiszteltetés Alexa számára, hogy tőle tanulhat a negyedik Élő show-ra való felkészülés alatt.

 

„Ez hamis volt” – nem győzte meg a mentorokat Helfy Alexa produkciója

ByeAlex szerint Alexa csak meg akarja oldani az előtte álló feladatokat, de igazán sosem adja át magát a produkciónak. Ezzel ellentétben Herceg Erika úgy gondolta, hogy most volt igazán szabad a mentoráltja.

 

Herceg Erika meglátogatta Helfy Alexa családját Esztergomban

Az X-Faktor versenyzője szerint Erika lett az egyik legfontosabb ember az életében, ezért is tartotta nagyon fontosnak, hogy bemutassa őt családjának. A látogatás nem csak ezért volt fontos számára: így töltődött fel és szerzett erőt a negyedik Élő show-ra.

 

Helfy Alexa: Hush Hush/I Will Survive (Pussycat Dolls/Gloria Gaynor)

Helfy Alexa az X-Faktor negyedik Élő show-jában Gloria Gaynor I Will Survive és a Pussycat Dolls Hush Hush című dalát adta elő.

 

„Ezt nem akarom többet látni” – ByeAlex éles kritikával illette Helfy Alexát

A mentorok bár hisznek Alexa tehetségében, mégis úgy érzik, hogy nem mutatja meg valódi erejét a színpadon. Ezzel ellentétben Erika úgy gondolja, hogy nagyon szigorúak vele mentortásai.

 

Takács Nikolast lenyűgözte Mihályfi Luca tehetsége

Luca hatalmas rajongója az X-Faktor egykori versenyzőjének, akivel az idei évadban végre közös produkcióban is szerepelhetett.

 

Mihályfi Luca & Takács Nikolas: Csönd éve (Balázs Fecó)

Mihályfi Luca és Takács Nikolas az X-Faktor negyedik Élő show-jában Balázs Fecó – Csönd éve című dalát adták elő.

 

Puskás Peti szerint Mihályfi Luca szárnyalt a színpadon

A mentorok szerint mostanra érett be Luca tehetsége és ez látszódott is a Takács Nikolasszal közösen előadott podukciójában.

 

Mihályfi Luca a szüleinek és a barátjának is bizonyítani szeretne az X-Faktorban

Saját bevallása szerint is különleges időszakon megy keresztül Mihályfi Luca, akinek a lelki szemei előtt semmi más nem lebeg, csak a győzelem.

 

Mihályfi Luca: Purple Rain (Prince)

Mihályfi Luca az X-Faktor negyedik Élő show-jában Prince – Purple Rain című dalát adta elő.

 

„Nagy énekes lesz belőled” – állva tapsoltak a mentorok Mihályfi Luca produkciója után

Az évad egyik legjobb produkcióját nyújtotta Mihályfi Luca a mentorok szerint, így egyértelmű volt számukra, hogy ott a helye a Fináléban.

 

„Erdélyi zenekar egy erdélyi kislánnyal” – példaképeivel lépett színpadra Solyom Berni

A Bagossy Brothers Company boldog, hogy Solyom Bernivel állhat az X-Faktor színpadára a tehetségkutató negyedik Élő show-jában.

 

Solyom Berni & Bagossy Brothers Company: Néked szólnak a harangok (Bagossy Brothers Company)

Solyom Berni az X-Faktor negyedik Élő show-jában a Bagossy Brothers Company – Néked szólnak a harangok című dalát adta elő.

 

Solyom Berni beleillett a Bagossy Brothers Company zenekarába?

ByeAlex szerint a mentoráltja legalább akkora alázattal állt hozzá a negyedik Élő show-ban előadőtt produkcióhoz, mint duettpartnere, a Bagossy Brothers Company.

 

Solyom Berni: Kiskorom óta próbálok fiús dolgokat csinálni

Az X-Faktor versenyzője úgy érzi, hogy kevés dolgot oszt meg a magánéletéről, ezért úgy döntött, hogy elárul pár érdekes tényt magáról az X-Faktor negyedik Élő show-ja alatt.

 

Solyom Berni: Lose Yourself (Eminem)

Solyom Berni az X-Faktor negyedik Élő show-jában Eminem – Lose Yourself című dalát adta elő.

 

ByeAlex már lemezt tervez Solyom Bernivel?

A mentor reméli, hogy a versenyzője megnyeri az idei évadot és dolgozhatnak együtt majd a jövőben is.

 

Jövő szombaton következik az X-Faktor 2022 Fináléja, ahol kiderül, ki nyeri a tehetségkutató idei évadát. A tét tehát óriási és a végső döntés már a nézőké, a mentorok csak véleményt mondanak majd a produkciókról

 

További tartalmak a műsor hivatalos oldalain:

https://rtl.hu/xfaktor – az rtl.hu-n Szabados Ági hosszabban beszélget a mentorokkal, Miller Dáviddal és a versenyzőkkel.

https://www.facebook.com/xfaktorhungary

https://www.instagram.com/xfaktorhun/

https://www.tiktok.com/@rtlxfaktor

 

SOCIAL MEDIA