X-faktor: ismét kiestek ketten

Tejszínhub

Az X-Faktor 2022-es évadának harmadik élő showjában a versenyzőknek már két produkcióval kellett bizonyítaniuk. A továbbjutást jelképező két székért pedig hatalmas harc folyt. Végül Bodrogi Enikő és a Synergy számára véget ért az X-Faktor.

 

Az X-Faktor 2022-es évadának versenyzői a harmadik élő showban már két produkcióval léptek a közönség és a mentorok elé. A produkciók közben a nézők az rtl.hu applikáción, a szavazas.rtl.hu oldalon és sms-en keresztül  dönthettek arról, kiket szeretnének látni a második fordulóban. Az első fordulóban a legkevesebb szavazatot a Synergy kapta, így a lányok búcsúztak az X-Faktortól.

 

Lezárult az első kör: egy versenyzőnek búcsúznia kellett az X-Faktortól

 

Ám az izgalmak itt még nem értek véget, mert következett a székes feladat.

A mentorok és a nézők szavazatai alapján a továbbjutást jelentő székeken Solyom Berni és Kiss Kevin foglaltak helyet. A másik három döntős sorsáról újabb szavazás indult, mert a nézők még két versenyzőt továbbjuttathattak az rtl.hu applikáción, a szavazas.rtl.hu oldalon és sms-en keresztül leadott szavazataikkal. A második fordulóban a továbbjutók táborához még csatlakozhatott Helfy Alexa és Mihályfi Luca így ők már biztosan ott lesznek jövő héten az elődöntőben. A legkevesebb szavazatot Bodrogi Enikő kapta, így számára is véget ért az X-Fakor.

 

Lezárult a második kör: ő búcsúzott a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-játó

Solyom Bernadett és Kiss Kevin egyenes ágon jutottak tovább az Elődöntőbe, ám a többiek sorsa a nézők kezében volt.

 

„Itt fejeztem be, hagyjál békén” – Kiss Kevin faképnél hagyta mentorát

A fiatal tehetség annyira egyedül érezte magát az elmúlt napokban, hogy nem tudott urakoldni érzésein, ezért egy kisebb vita is durva összeszólalkozáshoz vezetett mentorával. Szerencsére Peti rájött, hogyan derítse jobb kedvre a fiút, ezért egy különleges meglepetéssel készült neki.

 

Kiss Kevin: Szeretlek is meg nem is (R-GO)

Kiss Kevin a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában az R-GO – Szeretlek is meg nem is című dalát adta elő.

 

„Bízzál jobban a Petiben” – Gáspár Laci szerint érződött Kiss Kevin produkcióján, hogy összekapott a mentorával

A mentorok ismét egybehangzóan dicsérték Kiss Kevin produkcióját, azonban amellett nem tudtak elmenni említés nélkül, ami a a versenyző és mentora között történt a felkészülés alatt.

 

Solyom Bernadett eltitkolta gitártudását ByeAlex elől

A próbák alatt Alex hiányolt valamit mentoráltja produkciójából, a fejtörés közben pedig kiderült, hogy van valami, amit Berni még sosem említett Alexnek. A versenyző rejtett tehetsége pedig ki is adta az előadásából hiányzó darabkát.

 

Solyom Bernadett: Stan (Eminem ft. Dido)

Solyom Bernadett a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában Eminem ft. Dido – Stan című dalát adta elő.

 

„Ez a produkció a legjobb, amit tőled hallottam” – Solyom Bernadett egy kis extrát is belecsempészett a produkciójába

Herceg Erika szinte felkiáltott az értékelés kezdetén, annyira lehengerelte a tehetség, a produkció extrájára pedig különösen felfigyeltek a mentorok.

 

„Magyarországnak hiányzik egy olyan lánycsapat, mint ti vagytok” – Herceg Erika büszkébb nem is lehetne a Synergyre

A lányok szinte már befejezik egymás mondatait, kisfilmjükben pedig azt is elmesélték, milyen utat jártak be, míg végre megérkeztek az X-Faktor színpadára.

 

Synergy: Girlpower (saját dal)

A Synergy a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában a Girlpower című saját dalát adta elő.

 

Puskás Petinek és Gáspár Lacinak a Bestiákat idézte a Synergy, ByeAlex viszont ezúttal sem volt elragadtatva

ByeAlex kivételével Herceg Erika csapata meggyőzte a mentorokat, a lányok első saját dala Petit és Lacit egyből vissza is repítette az időben.

 

Gáspár Laci az ezdőteremben készítette fel Mihályfi Lucát az Élő show-ra

A próbák során Laci elhatározta, hogy kimozdítja mentorálját a komfortzónájából. Lucának volt egy kis problémája a levegővétellel, ezért az edzőteremben összekötötték a kellemeset a hasznossal.

 

Mihályfi Luca: Rendben (saját dal)

Mihályfi Luca a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában a Rendben című saját dalát adta elő.

 

„Ez egy jó dal” – ByeAlex alig várja, hogy újra meghallgassa Mihályfi Luca saját dalát

Alex tartott tőle, hogy Luca saját dallal lép színpadra, de a versenyző minden kétséget eloszlatott, miután megtöltötte érzelemmel a stúdiót. Herceg Erika is csatlakozott mentortársa véleményéhez és hozzátette, hogy biztosan le fogja tölteni a fülbemászó dalt.

 

Bodrogi Enikő bevitte édesanyját a próbaterembe

A versenyző szülei elváltak, azóta pedig kevés időt tud édesanyjával tölteni. Éppen ezért most minden percet kihasználtak együtt, ami teljesen feltöltötte Enikőt.

 

Bodrogi Enikő: voltmárkicsi (byealex és a slepp x t. danny)

Bodrogi Enikő a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában byealex és a slepp x t. danny – voltmárkicsi című dalát adta elő.

 

„Gyerekes volt a hangod” – Gáspár Laci most először csalódott Bodrogi Enikőben

Puskás-Dallos Peti nem értett egyet mentortársával, szerinte olyan, mintha Enikő egy különleges filteren keresztül énekelne. ByeAlex pedig megtisztelőnek érezte, hogy egy ilyen előadásmódban hallgathatta meg saját dalát a versenyzőtől.

 

„Mindig jókedvűnek látom, és ez rám ragad” – Herceg Erika a legdurvább mélypontból is kihúzza Helfy Alexát

A versenyző még mindig küzd önbizalomhiányával, de egyre több praktikát vet be, hogy változtasson ezen. Mentorára pedig mindig számíthat, ha nevetésre van szüksége.

 

Helfy Alexa: Toy (Netta)

Helfy Alexa a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jában Netta – Toy című dalát adta elő.

 

„Dögös volt” – a mentorok szerint végre előadóművész vált Helfy Alexából

Gáspár Laci elismerte, hogy bár ő lemondott Alexáról a Mentorházban, Erikának volt igaza, és a versenyzőnek egyértelműen itt a helye az Élő show-ban.

 

Bodrogi Enikő: Kinek mondjam el vétkeimet? (Friderika)

Bodrogi Enikő a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jának második körében Friderika – Kinek mondjam el vétkeimet? című dalát adta elő.

 

ByeAlex olyan mesének nevezte Bodrogi Enikő produkcióját, amit szeretne tovább hallgatni

Gáspár Laci véleménye szembe ment mentortársaival, ugyanis egykori nagy kedvence a második körben sem győzte meg őt. Peti és Alex viszont egyértelműen széket adott Enikőnek.

 

Mihályfi Luca: Okari/Tisztán iszom (Azahriah)

Mihályfi Luca a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jának második körében Azahriah – Okari/Tisztán iszom című dalát adta elő.

 

Puskás-Dallos Peti: Az este kellemetlen meglepetése volt ez a produkció

Mihályfi Luca egy pörgős dallal lépett színpadra, azonban a bulihangulat nem ért el a mentorokhoz. Szigorú kritikával illették a versenyzőt, de hozzátették, a rossz kezdés ellenére is a mezőny egyik legnagyobb énekesnője.

 

Helfy Alexa: Megmondtam (T. Danny)

Helfy Alexa a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jának második körében T. Danny – Megmondtam című dalát adta elő.

 

ByeAlex szerint Helfy Alexából hiányzik a csibészség

A mentorok szerint a választás nagyon jó volt, Alexát mégis megette a dal. Peti döntött, és bár kritikusan állt a produkcióhoz, mégis úgy érezte, a mai teljesítménye után a versenyző igenis széket érdemel.

 

Solyom Bernadett: Maradj így (Bagossy Brothers Company)

Solyom Bernadett a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jának második körében a Bagossy Brothers Company – Maradj így című dalát adta elő.

 

„Voltak magasságai, de mélységei is” – Solyom Bernadett dalválasztása meglepte a mentorokat

Gáspár Lacinak kevés, ByeAlexnek pedig ez volt a legtöbb, amit a versenyzőtől eddig kapott. Berni ezúttal egy lassú dallal lépett színpadra, ahol csak énektudására számíthatott. A kockázatos választás mégis eljutott a mentorok szívéhez.

 

Kiss Kevin: Esőben (saját dal)

Kiss Kevin a 2022-es X-Faktor harmadik Élő show-jának második körében Esőben című saját dalát adta elő.

 

„Ettől a daltól nem vagyok seggre ülve” – egymásnak feszültek a mentorok Kiss Kevin záró előadása után

ByAlex közhelyesnek tartotta Kiss Kevin szerelmes dalát, Gáspár Laci pedig az előadását kritizálta. Mentora azonnal Kevin védelmére kelt, az egyre hangosabb szóváltást Erika próbálta félbeszakítani, de ez sem tetszett Lacinak.

 

Jövő héten, szombaton este 20 órakor tovább folytatódik a verseny az X-Faktor 2022 elődöntőjével, és a versenyzők akkor is két dallal állnak majd a színpadra, egy egyéni versenyprodukcióval és egy sztárduettel. A nézők szavazataira pedig akkor is számítanak majd az énekesek, mert újabb székes feladat után, valakinek a finálé előtt kell távoznia a versenyből.

 

További tartalmak a műsor hivatalos oldalain:

https://rtl.hu/xfaktor – az rtl.hu-n Szabados Ági hosszabban beszélget a versenyzőkkel.

https://www.facebook.com/xfaktorhungary

https://www.instagram.com/xfaktorhun/

https://www.tiktok.com/@rtlxfaktor

 

 

SOCIAL MEDIA