Weisz Fannival indul a Vodafone Firsts programja

Hírek

A program lényege olyan kezdeményezések támogatása, amelyeket először valósítanak meg mobiltechnológia alkalmazásával.

Hazánkban Weisz Fanni lesz a Firsts program első résztvevője. A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó siket modell célja, hogy az Alapítvány segítségével szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon, a Vodafone részvételével életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségével. Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik.

A Hallatlan Alapítvány fő célja a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők – ezen belül elsősorban a siketek és nagyothallók – társadalmi integrációjának elősegítése. Az Alapítvány által létrehozott és működtetett videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a nap 24 órájában elérhető okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchat programmal.

A hazai példa mellett külföldön is számos izgalmas Firsts kezdeményezéssel találkozhatunk. Indiában Mary Kom olimpikon a mobil technológia segítségével szeretné segíteni az ország területén élő nőket a hatékonyabb önvédelemben. Spoek Mathambo dél-afrikai zenész készített egy felvételt, amelyhez a Dél-afrikai Köztársaság különböző kulturális csoportjainak a zenéit vette alapul. Az anyagokat feltöltötte a Vodafone Cloud tárhelyére, majd a mobilhálózat segítségével összekapcsolta a „felhőt” és zenész társait, akik fokvárosi stúdiójában mixelték az összegyűjtött zenei anyagot. Tom Lowe brit szörfös a Kaliforniai-öböl legveszélyesebb hullámainak meglovalásához kap Vodafone-támogatást. A cég globális meteorológiai rendszer segítségével támogatja az ideális hullám kiválasztását, mobilszolgáltatása révén pedig a sztár és családja közötti kapcsolattartást.

A Firsts program első állomásaként szilveszter éjjelén először láthattak, hallhattak, kóstolhattak és tapinthattak tűzijátékot azok, akik Londonban köszöntötték a 2014-es évet. A narancsízű óriás buborékok, az alma, cseresznye és eper illatú ködfelhők, az eget borító őszibarackos hó, az ehető konfetti, vagyis az első több érzékszervvel is élvezhető tűzijáték volt a felvezetése a kedden induló Firsts programnak. A nemzetközi programmal a Vodafone olyan egyedi ötletek megalkotására inspirál, amelyek megvalósításához eddig soha nem használtak mobil technológiát.

 

SOCIAL MEDIA