Új olasz bútormárka jelent meg a magyar piacon

Hírek

A több mint 70 évvel ezelőtt alapított olasz márka, a Moroso a kárpitozott bútorok egyik vezető gyártója. A Basic Collection Home exkluzív brandjeként bútorai már Budapesten is elérhetőek.

 

Agostino Moroso 1952-ben alapította a Morosót, hírnevüket pedig a helyi kézművességre alapozta. A termékek gyártásának kézműves megközelítése és a tervezési szakaszban megmutatkozó kreativitás alapozta meg azt a jövőképet, amely lehetővé tette a cég számára, hogy növekedjen.

Olyan nagynevű tervezők kreatív közreműködésével, mint Ron Arad, Patricia Urquiola, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Alfredo Häberli, Toshiyuki Kita, Marcel Wanders, Tokujin Yoshioka, Enrico Franzolini, Doshi & Levien, Tord Boontje, Nendo, Front és még sokan mások, a Moroso az évek során ikonikus design bútorok kollekcióját hozta létre.

A Moroso ma is családi vállalkozásként működik, élén Roberto Moroso és Patrizia Moroso állnak. A Moroso a jövőben is úgy kívánja bővíteni kollekcióját, hogy az új darabok összhangban álljanak központi küldetésükkel: a design szépségének a társadalomba való integrálásával – írják.

A Gogan kanapé nevét a természetről, egészen pontosan a víz és az idő által simára csiszolt kövekről kapta, ezek adták az ihletet a projekthez. Így nevezik japánul azokat a köveket, amelyeket a folyók és tavak partjainak védelmeként és díszeként helyeztek el. A kanapé formája szél és víz által faragott lapos kövekre emlékeztet. A kanapéhoz hasonlóan a kollekcióban található Gogan dohányzóasztal formája is a természetet, a víz által lassan simára csiszolt kövek látványát idézi.

Shadowy kültéri karosszék

Ahogy a Gogan, úgy a Shadowy kültéri karosszék is megtekinthető és kipróbálható a Basic Collecction Home showroomjában.

 

SOCIAL MEDIA