Új igazgatót nevezett ki a Praktiker Nagy-Jakab Andrea személyében

Karrier

Nagy-Jakab Andrea többéves tapasztalattal rendelkezik nagyvállalatok emberi erőforrás területének vezetésében, a toborzás-kiválasztás és a mindennapi HR-feladatok stabil működtetésében, valamint a munkaerőpiaci szabályozás naprakész alkalmazásában.

 

A szakember emellett több jelentős változást is menedzselt pályafutása során, így irányításával a barkácsáruházlánc még hatékonyabban reagálhat a kiskereskedelmi területhez kapcsolódó legújabb kihívásokra, így például a digitális változásokra. Az új HR és CSR Igazgató elmondta, hogy a jövőben a kollégák továbbképzésére még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni, mert fontosnak tartják, hogy a vásárlók lássák: a Praktiker segítségével még a nehezebb lakásfelújítási feladatokat is meg tudják oldani.

Nagy-Jakab Andrea kiemelte, hogy szakmai hitvallása szerint a jó HR-vezető határozott és következetes, valamint Justicia római istennőhöz hasonlóan fontos számára az igazság: megtestesíti a pártatlanságot, egyensúlyt tart a munkavállaló és a munkáltató érdekei között. A szakember emellett tovább szeretné erősíteni a közösségi értékek iránti elkötelezettséget, amely már most is határozott alapokra épül a Praktikernél.

Nagy-Jakab Andrea pályafutását a Prímagáz Rt.-nél kezdte munkaerőpiaci specialistaként 1995-ben, majd a Fővárosi Vízműveknél dolgozott szintén humán erőforrás területen. A szakember 2002-től a GE Hungary Power divíziójánál dolgozott hasonló munkakörben, majd a gyermekvállalást követően 2008-ban korábbi szakmai sikereinek köszönhetően lehetőséget kapott egy új projekt vezetésére. Ennek célja volt, hogy a GE magyarországi gyárai közül az egyik egység elsőként csatlakozzon a cégcsoport nemzetközi szolgáltatóközpontjához, és kialakítsák annak fizikai munkavállalókat támogató folyamatait. 2012-ben a GE Power Divíziójának műveleti vezetőjévé nevezték ki, és a nagyvállalati, 1600 fős környezetben felelősségi körébe tartozott a fizikai toborzás-kiválasztás, tréningek szervezése, valamint a HR-operatív feladatok. Nagy-Jakab Andrea 2018 óta a MET Csoport HR-vezetője volt, mely pozícióban sikeresen levezényelte a TIGÁZ integrálását. Ennek során több mint 40 szakmai vezetővel dolgozott együtt hatékonysági és szervezetátalakítási projekteken. Később a MET Új Eszköz Divíziójának HR-vezetésével bízták meg, ahol a konvencionális erőművek, valamit az energetikai infrastruktúra nemzetközi szintű koordinációját végzik.

 

SOCIAL MEDIA