OTP: Mobilalkalmazással egyszerűsödhet a KKV szektor készpénzmentesítése

Hírek Kiemelt

Január 1-jétől minden online kasszát használó kereskedőnek és szolgáltatónak biztosítania kell[1] vásárlói számára az elektronikus fizetés lehetőségét Magyarországon. Az új követelmény miatt közel 60 ezer vállalkozásnak kell választania, az elérhető elektronikus fizetési megoldások közül. Az OTP Mobil legújabb vállalati terméke, a SimpleBusiness applikáció úgy könnyítheti meg a vállalkozók életét, hogy a vásárlóknak többféle fizetési lehetőséget is kínál.

Egyre többen használják az elektronikus fizetési lehetőségeket – a Magyar Nemzeti Bank 2020 áprilisában kiadott FinTech és Digitalizációs Jelentése[2] szerint jelenleg a kártyás fizetési mód jelenti a fő húzóerőt az elektronikus fizetéseknél évi 20-25 százalékos forgalombővüléssel, amihez több korábbi intézkedés is hozzájárult. Emellett az Országgyűlés nemrég elfogadott törvénymódosításának[1] értelmében jövőre már minden online kasszát használó kereskedő és szolgáltató köteles biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlói számára.

Az OTP Mobil az online kereskedők után a kis- és közepes vállalkozások szélesebb köre számára is egyszerű megoldást nyújt új vállalati termékével, a SimpleBusiness alkalmazással. Sőt, a társaság Magyarországon elsők között kínál a bankkártyás fizetés mellett azonnali fizetési lehetőséget egyetlen applikációval, bankfüggetlenül, költséghatékony és praktikus fejlesztéssel.

„Büszkék vagyunk rá, hogy újabb termékkel bővült a Simple ökoszisztéma, amelynek köszönhetően kiléphetünk a megszokott online kereskedelmi partner szerepéből, és egy szélesebb, vállalkozói réteget is tudunk támogatni a készpénzmentes fizetési lehetőségek biztosításával. Az új fejlesztés egy mobilapplikáció formájában kínál többféle elektronikus fizetési megoldást a kereskedőknek, a bankkártyás, illetve az azonnali fizetés lehetőségei által. A SimpleBusiness egyszerű és költséghatékony alternatíva lehet a kereskedők és szolgáltatók számára, akik így időben felkészülhetnek a januártól hatályos előírásra, miközben versenyképesek tudnak maradni. Ráadásul szeptember végéig kedvezményes csatlakozást is biztosítunk.” – mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

 

[1] A 2020. évi LXXVI törvény, 38. §-a alapján

[2] https://www.mnb.hu/letoltes/fintech-es-digitalizacios-jelente-s-final.pdf (26. o.)

SOCIAL MEDIA