Változások az Index.hu Zrt vezetésében: távozik a főszerkesztő, megvan az új vezérigazgató

Hírek Kiemelt

„Az Index.hu Zrt igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését” – adja hírül a médiacég közleménye. Bodolai László elnök további intézkedésként a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András jogász, újságíró is. 

 

Bodolai László az Index munkatársaihoz eljuttatott tájékoztató levelében kiemelte, hogy az Index politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben, jelenleg egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása  a legnagyobb veszély, ami a lapra leselkedik.

“Az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja  a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló  belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni,  ezért döntöttem a menesztéséről” – indokolta döntését Bodolai.

Az Index.hu Zrt igazgatóságából múlt héten távozott a stratégiai partner Indamédia két vezetője,  az így megüresedett egyik helyet tölti be Sztankóczy András. A korábban szintén megüresedett vezérigazgatói posztra az igazgatóság elnöke a mai nappal  Szombathy Pál igazgatósági tagot nevezte ki , valamint felkérte az igazgatóság tagjait, hogy azonnali hatállyal tekintsék át a társaság  jelenlegi helyzetét, és a lehető leggyorsabb módon tegyenek javaslatot az igazgatóság számára a szükséges reorganizációs lépések megtételére.

A főszerkesztői pozíció jelenleg betöltetlen marad, ennek betöltéséről az igazgatóság később határoz.

Szombathy Pál

Szombathy Pál (51) az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett, 23 éves kora óta dolgozik újságíróként többirányú iparági tapasztalatokkal. Volt a köztelevízió belpolitikai föszerkesztője, a Hét című közéleti magazin főszerkesztője, műsorvezetője, képernyős a közmédián kívül az ATV, a Story Tv produkcióiban, az elmúlt tíz évben a Digisport reggeli magazinjának arca. A Magyar Hírlap főszerkesztőjeként a lap és kiadója teljes újraépítését, tulajdonosváltásait is levezényelte, a Zóna internetes magazin alapítója volt. Publicistaként az elmúlt tíz évben a pozsonyi Új Szó elemzője.

SOCIAL MEDIA