Október 18-án tartja története harmadik dedikált Zsolnay-aukcióját a Virág Judit Galéria

Hírek Kiemelt

A Zsolnay-gyár termékei nemzetközi szinten is a földkerekség legértékesebb, legkeresettebb kerámia műtárgyainak számítanak. Az elmúlt több mint 130 évben ezek az alkotások nemhogy veszítettek volna az értékükből, hanem folyamatosan emelkedik a megbecsültségük.

 

A Virág Judit Galéria harmadik alkalommal hirdet meg dedikált Zsolnay-aukciót. A kalapács alá kerülő 68 darab, múzeumi szintű műtárgyat az árverés előtt bárki megcsodálhatja a galéria ingyenes kiállításán, amely október 5-től várja az érdeklődőket a Falk Miksa utca 30-ban. Az eladásra kínált tárgyak többsége a gyár – gyűjtők számára talán legizgalmasabb – szecessziós korszakából származik, azonban aukcióra kerülnek historizáló tételek is.

„A világ minden tájáról számítunk gyűjtök jelentkezésére, licitjére. Az előző két Zsolnay aukciót is mi rendeztük és hatalmas eredménynek tartjuk, hogy most újra egy hihetetlenül erős kollekcióval léphetünk a közönség elé” – mondta el Törő István, a Virág Judit Galéria társtulajdonosa, aki három évtizede maga is szenvedélyes gyűjtő. „Amikor hungarikumokról beszélünk, elsőként a Zsolnay márkanév kell, hogy az eszünkbe jusson, hiszen a műkereskedelem legkeresettebb és legdrágább remekműveit köszönhetjük ennek a kiváló magyar manufaktúrának” – tette hozzá Törő István.

A Zsolnay aukciós kiállítás október 5-én nyitja meg kapuit a Virág Judit Galériában, a belépés ingyenes. Október 7-én és 14-én, 11 órakor ingyenes tárlatvezetést tart Törő István.

 

SOCIAL MEDIA