Nem maradtak Bátor Tábor nélkül a gyerekek

Hírek Kiemelt

Véget ért az első digitális Bátor Tábor: a járványhelyzet miatt a népszerű élményterápia ezúttal online csatornákon jutott el a súlyos, daganatos gyerekekhez. A többek között E.ON támogatásával megvalósuló programban 50 gyerek és családtagjaik a piramisok világába léphettek be és izgalmas feladatok megoldásával segítették a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

 

A jelenlegi helyzet megnehezítette ugyan a szervezést, de idén tavasszal is volt már Bátor Tábor. A megszokott táborokat ugyan nem tudták biztonságosan megtartani, a súlyosan beteg, daganatos gyermekeket segítő alapítvány azonnal elkezdte megszervezni, hogy az élményterápia mégis eljusson a „táborozókhoz”.

Az E.ON támogatásával először az elmaradt Testvér Táborok résztvevőinek szerveztek interaktív, online családi játékot a húsvéti hétvégére. Ezen az alkalmon több mint 50 súlyosan beteg gyermek és családja léphetett be a piramisok világába és kalandos feladatok megoldásával segítette a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

„Szuper volt egy kicsit kiszakadni a most még nehezebb mindennapokból, fantasztikus két órát töltöttünk együtt” – így összegezte a tapasztalatait az egyik résztvevő család.

A jövőben több hasonló programot is szerveznek majd.

“Májusban már a nyári turnusokra jelentkezőknek tartunk majd ilyen játékokat. Ezzel együtt pedig a szélesebb társadalom számára is elérhetővé tettük online programjainkat, mert hisszük, hogy most nagy szükség van a pozitív megerősítésére, a társas kapcsolatok erősítésére és a bátorításra. Emellett folyamatosan építjük tovább a Digitális Bátor Tábor falait, amihez minden támogatást örömmel fogadunk” – mondta Vérten Zsófia, a Bátor Tábor munkatársa.

Évek óta szoros partneri kapcsolatban állunk a Bátor Tábor Alapítvánnyal, sok-sok hagyományos, személyes tábori élmény megvalósulásának lehettünk részesei. Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkkal most abban tudunk segíteni, hogy ebben a nehéz helyzetben is változatlanul eljusson a gyerekekhez és családjaikhoz a Bátor Tábor különleges élménye” – mondta Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője.

A Digitális Bátor Táborral lehetővé válik, hogy egy időben több helyen is elérhető legyen ez a program, így abban bíznak, hogy még több családhoz jutnak majd el az élményterápia eszközeire épülő online játékok.

SOCIAL MEDIA