Elindult a Bátor Tábor Online iskolai programja

Hírek Kiemelt

Digitális oktatásban részesülő vagy karantént töltő osztályok számára indította el új, ingyenes iskolai programját a Bátor Tábor. Változatos programkínálatukkal az osztályfőnököknek segítenek a képernyőn keresztül is összekovácsolni a csapatot, otthonról is közös élményeket szerezni.

 

A Bátor Tábor közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a mentális egészségmegőrzés területén, amit a járványhelyzet kitörésével a digitális térbe is sikeresen átültetett. Online programjaikon a súlyosan beteg gyerekek és családjaik mellett bárki részt vehet, aki néhány órára szeretne kiszakadni a borús hétköznapokból és barátaival, családjával közösen kikapcsolódni, erőt meríteni a nehézségekkel való megküzdéshez. A kórházakban fekvő gyerekeket sem hagyta magára az alapítvány, nekik most a GO! Online programmal viszik el a játék gyógyító erejét önkéntesek segítségével.

Online iskolai programjuk pedig a tanárokat és diákokat egyaránt kihívás elé állító távoktatásban nyújt támogatást. „A digitális oktatás a pedagógusoknak rengeteg új feladatot jelent, emellett alig jut idő és energia arra, hogy a gyerekek közösségi igényeire is reagálni lehessen” – mondta Vargyas-Tóth Julianna, az alapítvány programfejlesztési tanácsadója. „Mi lesz az osztályközösséggel, ha a digitális órán épp csak a tananyag átadására van idő és tér? A gyerekeknek többnyire egyedül kell megbirkózniuk az elszigetelt tanulás teremtette helyzettel és arra sincs mód, hogy a szünetekben beszélgetni, nevetgélni, játszani lehessen a többiekkel. A Bátor Tábor Online iskolai programja lehetőséget kínál arra, hogy az osztály a virtuális térben is összecsiszolódjon és közös, jó élményeket szerezzen.”

A programra olyan osztályfőnökök jelentkezését várják, akiknek általános iskola 3. és a középiskola 12/13. évfolyama közti osztálya van, és akik úgy érzik, jót tenne a csapatnak 100-120 percnyi közös kikapcsolódás a Bátor Tábor képzett önkéntesei által biztosított „Bandázó” közösségépítő, videós-fotós, rádiós, cirkusz vagy kézműves online foglalkozásuk valamelyikén.

Jelentkezés és részletek: https://digital.batortabor.org/ret/online-iskolaiprogram/

SOCIAL MEDIA