IP kézikönyvet készített a MITTE

Hírek Kiemelt

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala IP iránytű kkv-knak című szakmai kiadványa segítséget nyújt az oltalomszerzéssel kapcsolatban, és bemutatja az oltalomszerzés előnyeit.

 

A kiadvány nem titkolt célja, hogy Magyarországon is egyre több legyen az oltalmat élvező cégek száma. Segítséget nyújt az oltalomszerzés menetével kapcsolatban, ismerteti az oltalomtípusokat, az oltalomszerzés előnyeit, amit konkrét piaci szereplőkkel mutat be.

2021-ben globálisan új rekord született és világszerte 3,4 millió szabadalmi bejelentést tettek, ami 3,6 százalékkal volt magasabb a korábbi évben tapasztaltnál – derült ki a Szellemi Tulajdon Világszervezetének jelentéséből. A kiadványban található vizuális elemek és infografikák, melyekért a MITTE Communications felelt, látványosan szemléltetik a változást. A felmérésből az is kirajzolódott, hogy a világjárvány alatt azok a vállalkozások maradtak stabilak, amelyek innovációt tudtak felmutatni ezzel együtt pedig a szellemi tulajdon-védelemre is nagy hangsúlyt fektettek.

Az IP iránytű kkv-nak az oltalomszerzés útját lépésről lépésre, az ügynökség által kidolgozott ikonokkal és színes infografikákkal mutatja be. A vonalrajzok eredeti szabadalmi rajzok egy-egy szeletét ábrázolják, a színek pedig a magyar ipar sokszínűségét szeretnék érzékeltetni. A kiadvány ismerteti a lehetséges oltalmakat, a szakmai útmutatót pedig a „szellemi tulajdon metróhálózata” színes, feliratokkal kiegészített ábrája zárja.

A kiadvány strukturális felépítése könnyen átláthatóvá teszi mindenki számára, mire számítson az IP világában. A koncepció kialakítása során fontos szempont volt, hogy edukatív, közérthető módon mutassa be a kiadvány az oltalmakat, megőrizve a téma nyújtotta szakmaiságot. Az ügynökség feladata a kkv szektorban való oltalomszerzés népszerűsítése volt sajtó, social- és hirdetési kampánnyal. Az élelmiszeriparban, az építőiparban és a sport területén megjelenő IP- stratégiákat sikeres hazai vállalkozások példáin keresztül mutatja be. Többek között az Etyeki Kúria, a Szerencsi Bonbon, a Terrán Tetőcserép, a Fradi és a HardBodyHang IP történetét is magába foglalja a kiadvány – írják.

 

SOCIAL MEDIA