A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik

Hírek Kiemelt

J. K. Rowling könyvsorozatának sikere páratlan, már több mint 600 millió eladott példánynál tart a hét regény szerte a világban. Bár a Harry Potter és Voldemort Nagyúr hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, a varázsvilág évről évre bővül: az HBO Maxon 4K felbontásban nézhető mind a nyolc Harry Potter film, de megtekintő Legendás állatok trilógia, a 20. évfordulóra készült Visszatérés Roxfortba különkiadás vagy épp a Helen Mirren vezette Roxforti Házak bajnoksága game show is. Szintén a Warner Bros Discovery égisze alatt idén tavasszal jelent meg a Hogwarts Legacy játék, amely a Warner Games történetének eddigi legnagyobb sikere lett.

 

A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik, a világ számos országában egyszerre debütál majd a Varázsalmanach. A világpremier napján egy elvarázsolt könyvbemutatón is részt vehetnek, akik elsők között szeretnék kézbe venni a mágikus kiadványt, és Tóth Tamás Boldizsárral, a könyvek fordítójával is lehet találkozni.

A Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

Október 10-én, kedden 17-órakor a hivatalos magyarországi könyvbemutató keretében László Viktória, a Skip Intro és a Párnacsata podcastek házigazdája beszélget Tóth Tamás Boldizsárral a könyv magyar változata kapcsán.

„Az utóbbi idők legizgalmasabb Harry Potter-kiadványa lett az almanach, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még a fekete öves Potter-rajongó kollégáink is nagy örömmel merültek el ebben a gyönyörű, részletgazdag és ötletes mágiakézikönyvben. Minden elismerésünk Tóth Tamás Boldizsáré ezért a munkáért, embert próbáló feladat volt ennek a gigantikus gyűjteménynek a fordítása. A kötet valószínűleg sokaknak lesz az idei év legszebb karácsonyi ajándéka!” – mondta el a Varázsalmanach kapcsán Fekete Judit, az Animus Könyveket is gondozó Central Kiadói Csoport marketing és PR vezetője.

 

SOCIAL MEDIA