Hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Hírek Kiemelt

A megmérettetés során a fiatal versenyzőket világhírű séfek mentorálják, akik hozzásegítik őket ahhoz, hogy konyhaművészetüket a következő szintre emelve tálalhassák a jövőre vonatkozó elképzeléseiket.

 

„A S.Pellegrino Young Chef Academy globális közössége azért született, hogy olyan értékeken keresztül közvetítse a S.Pellegrino elkötelezettségét a gasztronómia jövőjének alakítása iránt, mint a fenntarthatóság, a felelősség, a befogadás, a rugalmasság és a szépség. Ehhez a közösséghez pedig a versenyen át vezet az út, amely a legutóbbi alkalommal rekordszámú versenyzővel büszkélkedhetett, hiszen a 15 részt vevő régióból több mint 166 séf jutott túl az előválogatáson. Nagyszerű érzés volt ennyi fiatal tehetséget látni, akik kemény munkával, szenvedélyesen törekedtek arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat, és csatlakozzanak a küldetésünkhöz. Ez még inkább megerősített bennünket a projektünkben, és alig várjuk, hogy elkezdődjön az új évad” – mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 2024-25-ös S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre olyan fiatal séfeket várnak, akik szeretnék megmérettetni magukat, miközben nemzetközi ismertségre tesznek szert. A 30 év alatti séfek a http://sanpellegrinoyoungchefacademy.com/the-competition/application-form oldalon 2024. február 21-től június 19-ig jelentkezhetnek egy olyan jellegzetes étel receptjének beküldésével, amely egyszerre képes közvetíteni a személyes elképzeléseiket, egyedi képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évekhez hasonlóan az első kiválasztási folyamatban az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája értékeli a jelentkezőket, és az általuk leszűkített listán szereplő fiatal séfek vesznek majd részt a regionális döntőkön, amelyeket 2024 második felében rendeznek meg.

A regionális győztesek a nagydöntőn kelhetnek versenyre, hogy végül elnyerjék a „S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 Díját”. A cím megszerzéséhez a séfeknek a páratlan technikai tudásukon túl kreativitásukkal is le kell nyűgözniük a nemzetközileg elismert és nagyra becsült séfekből álló zsűrit. A győztesnek továbbá a gasztronómiával kapcsolatos erős személyes meggyőződésről is tanúbizonyságot kell tennie, hogy a zsűri biztos lehessen abban, képes a pozitív változások katalizátorává válni. A legutóbbi versenyen Nelson Freitas diadalmaskodott, ő lett a világ legjobb 30 év alatti séfje.

A szakmai fejlődését támogatva, Freitas a fődíj mellett egy egyedülálló oktatási lehetőséget is elnyert Peruban a nemzetközi séfközösség egyik kiemelkedő alakjánál, Virgilio Martíneznél, akinek limai étterme, a Central a The World’s 50 Best Restaurants 2023-as listájának élén végzett.

„A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny csodálatos élmény volt, mivel új kapcsolatok kialakítását, valamint az információk, a kultúra és természetesen a tudás megosztását tette lehetővé. Úgy érzem, nemcsak szakmai, de személyes értelemben is fejlődtem, új távlatok nyíltak meg előttem, és a jövőre nézve új motivációt is szereztem. Számomra ez nem az út végét, inkább a kezdetét jelentette. A verseny ideális helyszín minden fiatal séf számára, aki szeretné megmutatni munkáját és megmérettetni magát. Azt tanácsolom az új résztvevőknek: hozzanak valami személyeset, valamit, amihez mélyen kötődnek, hogy megmutathassák a legjobb formájukat” – osztotta meg Nelson Freitas séf a versennyel kapcsolatos élményét.

 

SOCIAL MEDIA