Generációk közti párbeszédre ösztönöz a Starbucks irodalmi pályázata

Hírek

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett Starbucks kávézólánc, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is olyan témát választott irodalmi pályázatához, amely aktuális szociális- és kulturális kérdésekre keresi a válaszokat, ennek köszönhetően pedig sokakat megmozgat.

 

A 2024-es Starbucks Kávéköltők verseny témája: „Generációk egymás közt”. Olyan versekkel lehet pályázni, amelyek a különböző – X, Y, Z és Alfa – generációk közti kapcsolatról szólnak. Megjelenhet bennük például, hogy miként viszonyulnak egymáshoz, milyen közös élményeik vannak, miben különböznek és miben hasonlítanak, hogyan kezelik a konfliktusaikat, őrzik a tradíciókat, mi jellemzi a kapcsolatukat akár családi, munkahelyi, iskolai vagy más emberi vonatkozásban.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy idén hatodik alkalommal rendezhetjük meg irodalmi pályázatunkat. A mostani téma ráadásul rendkívül közel áll a Starbucks-élményhez. A „Jó, hogy itt vagy” szlogenünkben is benne van, hogy kávézóink tárt ajtókkal várják a jóleső beszélgetések kedvelőit, a baráti vagy épp üzleti találkozókra érkezőket, a csendes magányra vagy épp közös tanulásra vágyókat, az ismerkedőket és a sztorizgatósokat egyaránt, generációtól függetlenül. Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján bízunk benne, hogy kreatív és értékes versek fognak érkezni a pályázatunkra, amelyek valóban rávilágítanak a generációk közti párbeszéd fontosságára – mondta Nyéki Fanni, a Starbucks hazai brand managere, továbbá hozzátette. – A kávézólánc idén egy új meglepetéssel is készül, egy Spotify listával, amelyen a korábbi összes döntős versét meg lehet hallgatni, Seres Lili Hanna költő előadásában.”

A pályázatra beérkezett verseket a már jól ismert zsűri értékeli: a Fiatal Írók Szövetségének képviseletében Seres Lili Hanna költő. Pion István magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő és Csalár Bence nemzetközileg elismert divatújságíró és kreatív szakember.

Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Instagram oldalán érhető el.

 

SOCIAL MEDIA