Kihirdették a S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 díj győztesét

Hírek

Az ibériai országokat képviselő fiatal portugál séf, Nelson Freitas „Ropogós vörös sügér, tengeri sün és házi készítésű fekete fokhagyma” elnevezésű ételével szállt versenybe, amelyet mentorával, Filipe Carvalhoval közösen dolgozott ki. A Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León és Nancy Silverton séfekből álló zsűri elismerően nyilatkozott Freitas kifinomult konyhaművészetéről, az összetevők kiválasztásáról és az étel szépségéről, valamint az általa közvetített erős üzenetekről. A korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy verseny díjazottjai után, most Freitas előtt nyílt meg az út, hogy tehetségét és munkáját még magasabb szintre emelje, és részt vegyen a gasztronómia jövőjének formálásában.

 

A S.Pellegrino Young Chef Academy fődíja mellett, a versenyen három tematikus díjat is kiosztottak. A Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat, amelyre a Fine Dining Lovers olvasói szavaztak, Ian Goh kapta az „Örökölt bárány” fogásával. Ételével a fiatal séf közvetítette leginkább származását, személyes hitvallását és értékeit. He-Sen Liu a „Shandong wagyu házi osztrigaszósszal” elnevezésű ételével a Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat érdemelte ki, ugyanis az ő étele testesítette meg leginkább a hagyomány és a fejlődés közti egyensúlyt, miközben képes volt kifejezni a kínai tradicionális gasztronómia örökségét. Artur Gomes pedig, a „Vale das Lobas” elnevezésű zelleres fogásáért nyerte el a Fenntartható Éttermek Egyesülete által odaítélt S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, mivel jellegzetes étele a fenntarthatóság meghatározó üzenetét közvetítette.

Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója elmondta, rendkívül büszkék arra, hogy a világ különböző tájairól érkező fiatal séftehetségek mind osztoznak a S.Pellegrino azon hitében, hogy a világot az ételeken keresztül jobbá lehet tenni. Kiemelte, hogy az idei verseny minden várakozásukon felül teljesített. „A milánói nagydöntő ismét megerősített minket abban, hogy együtt valami nagyszerűt lehet létrehozni. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik eljöttek Milánóba, hogy két napon át élvezzék az inspiráló beszélgetéseket, workshopokat és természetesen a kiváló főzéseket. Gratulálunk Nelson Freitasnak, aki egy nagyon kemény utolsó versenyben tudott kiemelkedőt alkotni, lenyűgözve a nagyra becsült zsűrinket, és így elnyerve az első helyet. Kívánjuk, hogy a jövőben sok lehetőséget kapjon, őrizze meg mindazt, amit ezen az izgalmas utazáson tanult, és járuljon hozzá az ágazat fejlődéséhez. Természetesen hálásak vagyunk valamennyi ígéretes fiatal séfnek, akik mentoraikkal együtt mindent megtettek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Sok sikert kívánunk nekik a karrierjükhöz és ahhoz, hogy munkájukban mindig a szenvedélyük és értékeik vezethessék őket. Az idei séfversenyünk ugyan véget ért, de tekintsünk erre inkább új kezdetként a fiatal séfek életében. Elkötelezettségünk itt azonban nem áll meg, mivel hamarosan érkezünk a S.Pellegrino Young Chef Academy következő versenyének részleteivel.”

 

SOCIAL MEDIA