Gryllus Dorka őszintén mesélt anyaságról, karrierről és az ötven év feletti nők helyzetéről

Hírek

Gryllus Dorka szerint, ahogy a társadalom változik, úgy a színházi kultúra is tud változni, például a nők korának kezelésében.

 

„Külföldön ötven pluszos nők eltűnése a filmről sokkal nagyobb téma, de azt is érzem, hogy Magyarországon is a fiatalok már nagyon máshogy látják, hogy mit jelent nőnek lenni. Sokkal nyitottabbak. Pár éve játszottam például Beleznai Márk vizsgafilmjében, ami Cannes-ban debütált, és egy korombeli nő és egy huszonkét éves fiú egymásra találásáról szólt” – meséli a GLAMOUR magazin címlapinterjújában a színésznő.

Dorka hangsúlyozza, hogy az önazonosságban és a kor elfogadásában már csak azért sincsen könnyű dolga a korosztályának, mert a szépészeti ipar mindent megtesz azért, hogy rábeszélje a nőket: minden ráncot tüntessenek el az arcukról. „A fiatalság persze csodálatos! Ha ránézek a gyerekeimre, elönti a szívem valami eufórikus gyönyör. Olyan helyesek, és egész más lendület van bennük. De a társadalomnak szüksége van a mi korosztályunk energiájára is. Ezért is kell beszélni erről, és változtatni. Például sokszor az van, hogy egy ötvenéves sikeres nő filmekben ellenszenves karakter, már ha egyáltalán van. A férfi pedig nem, ő a hős” – mint mondja, a határozottságot egy férfinél szimpatikusnak, de egy nőnél arrogánsnak ítélik meg sokszor.

A kétgyerekes anyuka sokat forgatott a nyáron, kisebb, de csodálatos feladatai voltak. „A gyerekeim az időmet huszonnégy órában simán kitöltik, ha nem csinálok semmi mást, akkor is. Például sosem mondtam verset, de most egyre több felkérést kapok, vagy például, hogy vezessek műsort. Olyan érdekes dolgok találnak meg, amik eddig nem voltak részei az életemnek. Szívesen tanítanék is” – és tabuk nélkül mesél arról is, hogy börtönként élte meg a „csinos kislány” kategóriát, felszabadulás volt ebből kilépnie. „Rengeteg ötlet van a fejemben, és úgy érzem, hogy végre most már komolyabban vesznek. Ezt is nagyon élvezem. Szeretem az életemet úgy, ahogy zajlik és változik!”

A teljes interjú a GLAMOUR magazin decemberi számában olvasható.

 

SOCIAL MEDIA