Gasztronómiai robbanással indítja a tavaszt a Matild Palace

Hírek

Nem csak a Michelin ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puckban debütáltak új á la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is.

 

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő Matild Café & Cabaret gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Talán ezeknek az összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra” – mondja Fehér Attila, vezető séf.

Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte, ami nem más, mint a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. Megtalálhatjuk itt a Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban: a tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi húsgombóccal.

„Az új menünél nagyon fontos szempont volt, hogy egyszerű, szezonális és könnyen értelmezhető ételek kerüljenek az étlapra, próbáltuk elkerülni a nehéz fogásokat és ezeket könnyebb ételekkel pótoltuk. Wolfgang Puck filozófiájához hasonlóan nekünk is nagyon fontos, hogy minél több helyi, Magyarországon megtermelhető és elérhető alapanyagot használjunk. Az elmúlt két évben számos magyar kistermelővel dolgozunk együtt, akiktől húst, zöldséget, tejterméket rendelünk. Több olyan beszállítóval működünk együtt, akik kimondottan a mi igényeink szerint készíti el a termékeit. Úgy érzem, hogy Magyarországon rengeteg olyan kézműves termék és alapanyag van, ami méltán kerülhet be egy luxusszálloda kínálatába” – foglalta össze az új menü koncepcióját Fehér Attila vezető séf, aki alapanyagok tekintetében a tavaszt tartja az egyik legizgalmasabb évszaknak, kedvencei közül pedig a spárgát, a hónapos retket és az epret emeli ki. „A tavaszi zöldségek és gyümölcsök felhasználási módjában rengeteg lehetőség rejlik. A nyersen való fogyasztástól egészen a fermentálásig.”

A kávézó desszertkínálatáért továbbra is Tristan Tuaud executive pastry séf felel, akinek irányítása alatt olyan finomságok kerültek az étlapra, mint a csokoládés-tonkás tart körtével és a Buda – brest, kiegészítve a legnépszerűbb süteményeket, mint a Rákóczi és a ház specialitásának számító Matild torta, mely mogyorós piskóta alappal, krémlikőrrel, mandulás marcipánnal és tejcsokoládémázzal csábítja az édesszájú vendégeket.

 

SOCIAL MEDIA