Fördős Zé nemcsak gasztrovlogot készített Ázsiában Li Mengyivel közösen

Hírek Kiemelt

Pekinget, Sanghaj-t és Szucsout is felzabálta Fördős Zé és Fördős Lajos, akik Li Mengyivel, a Street Kitchen Távol-keleti kaják videósorozatának arcával, a Konyhafőnök egykori finalistájával vágtak neki Kínának.

 

Utazásuk során mindent megkóstoltak a csirkeembriótól, a lárvákig, ám vlogjukban nem a meghökkentő ételek bemutatása volt a cél. „Rengeteg különleges ételt kóstoltunk meg, de nem csak ezekért mentünk. Hiszen az ázsiai ételek sikerének titka pont az, hogy tele van olyan ízekkel, ételekkel, amelyek döntő többsége mindenki számára ízletes. Ezt szerettük volna megmutatni” – mondta Fördős Zé, aki csapatával együtt rengeteg élménnyel, ízzel és receptötlettel tért haza. Olyannyira, hogy Li Mengyivel és a Street
Kitchennel egy egész receptkönyvet szenteltek az ázsiai ételeknek.

„A legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha szakácskönyvem lesz. Pedig így lett: 11 ország, 93 receptjét gyűjtöttük össze az Ázsiai kaják című könyvbe, amelyet az ázsiai utazásunk is inspirált” – árulta el Li Mengyi, aki a Street Kitchen téli magazinjának elkészítésében is részt vett.

„Az utazás annyira sok élményt, fotót, ételötletet adott nekünk, hogy a legújabb téli magazint – az ünnepi receptek mellett – is kiegészítettük egy Felzabáltuk Kínát melléklettel, amely elnavigál a távol-keleti ország gasztronómiájába. Emellett készültünk kínai horoszkóppal, autentikus receptekkel és persze teszteltük Budapest legtutibb ázsiai éttermeit is. Azon vagyunk, hogy a téli időszakot még színesebbé tegyük és ha nem is tud mindenki kiutazni, elhozzunk mindenkinek egy darabkát a távol-keleti gasztronómiából” – árulta el Zé, a Street Kitchen csapatának vezetője.

 

SOCIAL MEDIA