Éneklő krokodil a fürdőkádban

Hírek

Októberben mutatta be a Sony Pictures Entertainment Lyle, az éneklő new york-i krokodil történetét, amire csaknem kilencvenezren voltak kíváncsiak a magyarországi mozikban. Akik lemaradtak az egész estés családi filmről, azok február 23-tól megtekinthetik a Krokodili című filmet a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában.

 

Josh Primm (Winslow Fegley) nemrég költözött a családjával New Yorkba, ahol a kisfiú meglehetősen magányos. Amikor felfedezőútra indul a házukban, és egy (látszólag) kitömött krokodilra bukkan a padláson, Josh még nem is sejti, hamarosan milyen krokodilis kaland veszi kezdetét. Az első ránézésre ijesztőnek tűnő állat valójában egy barátságos és szerethető lény, aki kizárólag énekelve kommunikál. Az eredeti filmben a kanadai szupersztár, Shawn Mendes énekel, a magyar változatban néhány dal eredetiben hallható, bizonyos dalok pedig Miller Dávid hangján szólnak. A kisfiú igyekszik titkolni szülei, Mrs. Primm és Mr. Primm (Constance Wu és Scoot McNairy) előtt Lyle létezését, azonban természetesen nem sok sikerrel. A krokodil rövid időn belül a család részévé válik, azonban nem ők az egyetlenek, akik szívükbe zárták a kedves állatot. Egykori gazdája, egy rendkívül misztikus alak, Valentin úr (Javier Bardem) szintén ragaszkodik Lylehoz, és egy napon megjelenik a család ajtaja előtt.

Lyle, a krokodil története nem új, a 60-as évek Amerikájában született, Bernard Waber írt róla sikeres gyerekkönyvsorozatot. Az élőszereplős/animációs játékfilm-adaptáció premierje 2022. októberében volt. A film eredeti dalait Benj Pasek és Justin Paul írópáros jegyzik, akik egyben executive producerek is. Pasek és Paul olyan legendás zeneszerzőpáros, akiknek többek között a La La Land című Oscar-díjas film zenéjét is köszönhetjük.

A mozik után tehát az otthoni képernyőkön is megelevenedik Lyle izgalmas története; a Krokodili február 23-tól elérhető többek között a Magyar Telekom FilmPremier, a Vodafone Filmtár szolgáltatásában, valamint az Apple TV és a Google Play kínálatában.

 

SOCIAL MEDIA