„Elkötelezettek vagyunk a széndioxid-kibocsátás minél nagyobb mértékű és mielőbbi csökkentése mellett”

Hírek

A Toyota 2025-től kezdődően egy teljesen új, három üléssorral rendelkező, akkumulátoros elektromos SUV-t gyártását kezdi majd meg a Toyota Kentucky üzemben. Az új akkumulátoros-elektromos Toyota számára a Toyota North-Carolina gyárban készült akkumulátorok biztosítják majd a meghajtást. A jelenleg épülő új akkumulátorgyár újabb 2,1 milliárd dolláros beruházással készül tovább, hogy támogassa a vállalat karbonsemlegesség felé való törekvését.

 

„Elkötelezettek vagyunk a széndioxid-kibocsátás minél nagyobb mértékű és mielőbbi csökkentése mellett. E cél elérése érdekében az ügyfeleknek olyan opciók kínálatához kell hozzáférniük, amelyek megfelelnek az igényeiknek most és a jövőben is. Izgalmas látni, hogy legnagyobb egyesült államokbeli gyárunk, a Toyota Kentucky és legújabb gyárunk, a Toyota North Carolina a jövő felé terel minket az új akkumulátoros elektromos modellel és az akkumulátorgyártással együtt bővülő elektrifikált termékkínálatunkhoz” – mondta Ted Ogawa, a észak-amerikai elnök-vezérigazgatója.

 

Kentuckyból érkezik a Toyota első amerikai akkumulátoros elektromos modellje

A bejelentés megerősíti, hogy a Toyota Kentucky vezeti majd a vállalat járműveinek széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló erőfeszítéseit az első, Egyesült Államokban összeszerelt BEV modellel, amely egy három üléssoros SUV lesz.

„A Toyota Kentucky állította fel a mércét a Toyota egyesült államokbeli járműgyártásban, és most mi állunk élre a BEV modellek bevezetésében is. A Kentuckyban élő lakosokból álló hihetetlen csapatunk izgatottan várja ezt az új kihívást, miközben ugyanazt a kiváló minőséget és megbízhatóságot nyújtja, mint amit ügyfeleink elvárnak”  – mutat rá Susan Elkington, a gyár vezetője.

„Ez hihetetlen hír, amely Kentuckyt az elektromos járművek központjává teszi. A Toyota régóta az autóipar létfontosságú része a nemzetközösségben, és most a vállalat olyan helyzetben van, hogy segítsen bennünket elöl haladni a jövő felé tartó úton. Szeretnék köszönetet mondani a cég vezetőinek államunk hihetetlen munkaereje iránti elkötelezettségéért, és alig várom, hogy lássam, mi következik a Toyota és Kentucky számára” – kommentálta a hírt Kentucky kormányzója, Andy Beshear.

 

Észak-Karolinában készülnek majd az akkumulátorok

A Toyota 2,1 milliárd dollárt fektet be észak-karolinai akkumulátorgyártó üzemébe új infrastruktúra kialakítása érdekében, hogy így támogassa a jövőbeni terjeszkedést. Ezzel a Toyota észak-karolinai összbefektetése eléri az 5,9 milliárd dollárt.

„A Toyota jelentős, jelenleg közel 6 milliárd dolláros befektetése államunkban nagyszerű hír, és újabb bizonyíték arra, hogy Észak-Karolina vezető szerepet tölt be a tiszta energia gazdaságában. A Toyota hisz a világszínvonalú munkaerőnkben, amely hozzájárul jövőbeli sikeréhez, és nagyra értékelem ezt a hatalmas elkötelezettséget” – fűzi hozzá Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója.

A jövő fényes a Toyota North Carolina-nál. Ezzel a proaktív infrastrukturális beruházással gyorsan támogatni tudjuk a jövőbeni terjeszkedési lehetőségeket, hogy megfeleljünk a növekvő vásárlói igényeknek” – fogalmaz  Sean Suggs, az észak-karolinai Toyota akkumulátorgyár vezetője.

 

SOCIAL MEDIA