Kiderült, mely autó lett a 2023-as Év Zöldautója

Hírek

Minden évben magyarországi online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó.

 

A Prémium hibridek kategóriájában a zsűri szavazatai alapján a Lexus nagyméretű SUV zászlóshajója, az idén vadonatúj generációval érkező RX plug-in hibrid elektromos kivitele bizonyult a legjobbnak, így ebben a kategóriában a Lexus RX 450 h+ hozta el az Év Zöldautója 2023 címet.

Az Év Zöldautója 2023 díjjal elismert Lexus RX 450h+ napjaink SUV-vásárlóinak ideális választása: a vadonatúj modell kézműves luxussal, fokozott kényelemmel, élménydús vezethetőséggel és fejlett biztonsági rendszerekkel rendelkezik, amelyet kiemelkedő isztán elektromos hatótávval fejel meg: a Lexus nagyméretű SUV-ja egy feltöltéssel akár 69 kilométer megtételére képes. A vadonatúj Lexus RX plug-in hybrid tulajdonosának azonban az akkumulátor lemerülését követően sem kell főjön a feje a fejlett és hatékony hibrid rendszernek köszönhetően, amely a kategória legjobb, 1,1 l/100 km-es fogyasztását kínálja, amelyhez mindössze 24 g/km-es CO2-kibocsátás és meggyőző, 309 lóerős teljesítmény társul, a 0-100-as gyorsulás így mindössze 6,5 másodpercet vesz igénybe – írják.

Megtisztelő, hogy a szakmai zsűri a vadonatúj Lexus RX plug-in hibrid elektromos kivitelének ítélte az ’Év Zöld Autója 2023’ címet, ami egybecseng ügyfeleink értékítéletével: mindössze néhány hónap alatt már közel 240-en döntöttek hazánkban vadonatúj zászlóshajó SUV-unk megrendelése mellett, akiknek mintegy 60%-a az RX 450 h+ modellváltozatot választotta. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a teljesítményhibrid RX500 kivitelre is nagy arányban esett vásárlóink választása, mintegy 22%-uk döntött a turbófeltöltéses hibrid hajtáslánc mellett” – mondja Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

„Bízunk benne, hogy ennek a rangos elismerésnek a révén a vadonatúj Lexus RX még inkább hozzájárulhat a magyarországi prémium újautópiac zöldüléséhez, amit a hazánkban mára 99%-ban elektrifikált autókat értékesítő Lexus évekkel ezelőtt a zászlajára tűzött” – teszi hozzá.

 

SOCIAL MEDIA