Elindult a Rubicon Intézet új podcast sorozata

Hírek

Hetente jelentkezik új témákkal a Rubicon Reflexió – Történelem kritikus szemmel című műsor.

 

A 21. század hírei, új médiatartalmai rendszeresen hivatkoznak a múlt egyes eseményeire vagy szereplőire, és sok esetben használják fel őket saját szempontjaik szerint. A Rubicon Intézet új műsorában történészek reflektálnak az olykor nézők-olvasók tömegeit is elérő aktualitásokra, hogy eligazodást, tágabb perspektívát kínáljanak a közönség számára. A műsor célja, hogy a podcast műfaji előnyeit kihasználva egy beszélgetés keretében könnyen fogyasztható, friss formát adjon a tudományos szórakoztatásnak és ismeretterjesztésnek, összekapcsolva a napi hírek olvasását a történettudomány látásmódjával.

Az egyes podcast epizódok nemcsak kortárs médiatartalmakkal, hírekkel vagy filmekkel foglalkoznak, de rendszeresen kitérnek egy-egy történelmi jelenséggel kapcsolatos régóta terjedő hétköznapi tévedésekre, és a legújabb kutatásokat is bemutatják – írják.

Az adások heti rendszerességgel jelennek meg a Rubicon Intézet YouTube-csatornáján és a Spotify platformon.

 

Mint ismeretes, 2020-ban a Mandiner-főszerkesztő és Mathias Corvinus Collegium-főigazgató Szalai Zoltán 70 millió forintért vásárolta meg a legnagyobb hazai történelmi ismeretterjesztő lap teljes archívumát, így részben magát a Rubicon brandet is.

Válasz Online szerint a Rubicon Intézet a Bethlen Gábor Alapkezelő 300 millió forintos támogatásával kezdheti meg működését, közleményükben pedig azt ígérik, pártatlan, szakmai szemszögből tanulmányozzák a magyar történelmet.

 

SOCIAL MEDIA