Együttműködik a Toyota, a Hino, a Mitsubishi és a Daimler

Hírek Kiemelt

A Toyota, a Hino, a Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation („MFTBC”) és a Daimler Truck még 2023 májusában kötött megállapodást a Toyota leányvállalat Hino és az MFTBC egyesüléséről, amelynek célja a karbonsemlegesség elérése és egy virágzó mobilitási társadalom megteremtése a CASE-technológiák fejlesztésével és a haszongépjármű üzletág globális szintű megerősítésével. 

 

A résztvevő vállalatok szándéknyilatkozata szerint az MFTBC és a Hino egyenrangúan tervezi az egyesülést és az együttműködést a haszongépjárművek fejlesztése, a szükséges alkatrészek beszerzése és a gyártás területén. A terv az, hogy egy globálisan versenyképes japán haszongépjármű-gyártót építenek, a Daimler Truck és a Toyota pedig egyenlő arányban fektet be az egyesült MFTBC és Hino (tőzsdén jegyzett) holdingvállalatába. Az MFTBC és a Hino egyesüléséről szóló végleges megállapodás aláírására eredetileg március végéig, és az integráció befejezésére pedig 2024 végéig került volna sor, a versenyjogi és egyéb törvények és rendeletek alapján szükséges hatósági engedélyek és jóváhagyások megszerzésének hosszadalmas folyamata azonban az eredeti ütemterv meghosszabbításra került.

A „mobilitáson keresztül a virágzó társadalomhoz való hozzájárulás” közös vágya alapján a négy vállalat megvitatta, hogy az MFTBC és a Hino hogyan tud együtt dolgozni az üzleti hatékonyság javítása és a versenyképesség fokozása érdekében, valamint hogy a Daimler Truck és a Toyota hogyan tud együtt dolgozni a technológiai fejlesztési képességeik további növelése és a CASE technológiák előmozdítása érdekében. Az integritáson, kölcsönös tiszteleten és sokszínűségen alapuló megbeszélésen, valamint egymás erősségeinek és vállalati kultúrájának megértésén keresztül a felek megerősítik, hogy az egyesülési tárgyalások pozitív irányba haladnak, és hogy a javasolt tranzakció stratégiai céljai és logikája továbbra is érvényes – írják.

 

SOCIAL MEDIA