Egyre több áruházban érhető el a Decathlon bérlési szolgáltatása

Hírek

A szolgáltatás idén februárban indult, akkor még csak teszt jelleggel, két, fővároshoz közeli áruházban. A sikeres indulást követően nemrég hat új üzlet csatlakozott, így a vásárlók már nyolc áruházban bérelhetnek termékeket. A bérlés egyszerű, egy online felületen történik (amihez csak egy Decathlon profilra van szükség), az áruházakban pedig már csak a termék átvételére kerül sor.

 

A szolgáltatás iránti érdeklődést a Decathlon saját felmérése is igazolja. Több mint 800 vásárló osztotta meg a véleményét, 98%-uk szívesen bérelne ki egy terméket, mielőtt megvásárolná. Ez kiemelten igaz a nagyobb befektetésnek számító termékek esetén, mint amilyen a futópad, a stand up paddle (SUP) vagy a kajak. A megkérdezettek 20%-a próbálta már a szolgáltatást és 76%-uk jelezte, hogy valószínűleg igénybe fogja venni.

„A bérlési szolgáltatás elindítása fontos lépés a körkörös gazdaság felé való elmozdulásban. Több sportszerrel előfordul, hogy szezonális mivoltuk miatt az év nagy részében a garázsban állnak. Ez a megoldás abban segít, hogy ne vásároljuk meg azokat a termékeket, amelyekre nincs állandó jelleggel szükségünk, csak egy adott időszakra vegyük bérbe, ezzel is csökkentve a saját anyagi és a bolygónkra rótt terhet is” – mondta el Cseh-Szombathy Flóra, a cég bérlés projekt vezetője.

A bérlésre szánt termékek mindegyike vadonatúj állapotban kerül bérbeadásra, majd folyamatosan monitorozzák az állapotukat és amint indokolttá válik, cserélik őket. Emellett a vásárlók igényei is alakítják a készletet.

A szolgáltatás jelenleg ezekben a városokban érhető el: Budaörs, Dunakeszi, Győr, Maglód Pécs, Soroksár, Székesfehérvár, Veszprém

 

SOCIAL MEDIA