Egyiptom először díszvendége a budapesti Utazás kiállításnak

Hírek

Ennek megfelelően a magyarok kedvelt üdülőhelye egy méreteiben is egyedülálló, Luxor főbejáratát idéző standdal van jelen a megújult Hungexpón.

 

Érdemes meglátogatni a H pavilon 203 A standját, ahol elsőkézből tájékozódhat a látogató a mediterrán ország kínálta lehetőségekről. Az UNESCO világörökségi helyszínei közül hét található itt, ami önmagában vonzóvá teszi Egyiptomot, nem beszélve a tenger kínálta strandok, vízi sport lehetőségek, hajóutak széles választékáról, valamint a sivatagban elköltött beduin vacsorák romantikájáról. A kiállításon Egyiptom élő hárfazenével, ingyenes henna festéssel és hieroglif írással kedveskedik az érdeklődőknek.

 

Amiért 2022-ben is érdemes felfedezni vagy ismét átélni Egyiptomot

A közelmúlt múzeumi fejlesztései (Hurghada Museum, Sharm El Sheikh Museum) után idén nyílik a világ leggrandiózusabb egyiptomi gyűjteményének otthont adó, közel félmillió négyzetméteres Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma Kairóban. Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium tavaly áprilisban egy nemzetközi figyelmet kapó esemény során szállított át huszonkét múmiát régi helyükről a kor igényeinek megfelelő, modern múzeumba. A Fáraók Aranyparádéja egy órán át tartott. A királyi múmiák így költöztek a Tahrir téren lévő Egyiptomi Múzeumból az új, egymilliárd dolláros beruházásból megszületett otthonukba.

 

Biztonságból jeles

Egyiptom azonban nemcsak látványos ünnepségekkel és fejlesztésekkel kíván vonzó úticéllá válni a turisták térképén, az ország idegenforgalmáért felelős vezetők mindent megtettek a turizmus biztonságos újraindításáért a Covid -19 világjárvány után. A fontos turisztikai helyszíneken található hotelok, kávézók, éttermek, bazárok csak teljesen oltott munkatársakat alkalmazhatnak. A hatóságok bevezették a higiéniai biztonságot szavatoló tanúsítványt (Hygiene Safety Certificate), ami jelzi, hogy az adott épület vagy történelmi helyszín hiánytalanul teljesíti az egészségvédelmi előírásokat. A verifikációval rendelkező hoteleket öt nemzetközileg elismert minősítő céggel közreműködve rendszeresen ellenőrzik a Turisztikai Minisztérium és az Egyiptomi Hotelszövetség szakemberei.

 

SOCIAL MEDIA