A UPS Healthcare szállítja a Novavax COVID-19 elleni vakcináját

Hírek

A UPS egészségügyi logisztikai üzletága, a UPS Healthcare bejelentette, hogy ezen a héten kezdik el kiszállítani a Novavax biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, újonnan engedélyezett COVID-19 vakcinák első adagjait az Európai Unió tagállamaiba.

 

Az EU-ban Nuvaxovid márkanév alatt kapható termék az első fehérjealapú vakcina, amelyet az unióban engedélyeztek. Az oltóanyag két nagy mintaszámú III. fázisú klinikai vizsgálatban közel 90 százalékos hatékonyságot, jó biztonsági és tolerálhatósági profilt mutatott. A készítmény egy jól ismert rekombináns fehérjeplatformra épül, amelyet évtizedek óta használnak más, például az influenza, az övsömör és a HPV elleni vakcinákhoz.

A Novavax oltóanyaga hűtőszekrényben, 2-8°C-on tárolható és szállítható. Többek között ez a tárolási tartomány teszi a vakcinát fontos szereplővé a világjárvány elleni védekezésben, hiszen a távoli, nehezen megközelíthető helyekre is a hagyományos elosztó csatornák használatával juttatható el.

„A UPS büszke arra, hogy a Novavax partnere lehet a COVID-19 vakcina forgalmazásában az Európai Unióban és azon túl is – mondta el Wes Wheeler, a UPS Healthcare elnöke. – A cégünk által az EU-ban kiépített, a hőmérséklet-érzékeny termékek kezelésére szolgáló kiterjedt infrastruktúra révén ez a vakcina és más szükséges egészségügyi termékek gyorsan elérhetővé válnak több százmillió ember számára.”

„A UPS kulcsfontosságú partnerünk a globális ellátási láncunkban, segít nekünk abban, hogy az innovatív, de jól ismert technológián alapuló, differenciált vakcinánkat eljuttassuk az ügyfelekhez és az emberekhez világszerte” – erősítette meg John Trizzino, a Novavax kereskedelmi és üzleti igazgatója.

A vakcina-szállítmányokat a UPS Healthcare három globális, éjjel-nappal nyitva tartó irányító központja felügyeli, amelyek célja a pontos szállítás biztosítása, valamint a szélsőséges időjárási és egyéb akadályok kockázatainak mérséklése.

 

SOCIAL MEDIA