Dubaj idén még népszerűbb lesz, mint tavaly?

Hírek

A legek városában a fém- és üvegtornyok mellett óvárost és tengerpartot is találunk – mindez olyannyira vonzó, hogy a Kiwi.com friss adatai alapján már eddig 34%-kal több foglalást adtak le honfitársaink idénre Dubajba, mint amennyien a tavalyi évben utaztak ide.

 

A 2024. március 11-ig a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok alapján idén kiugró érdeklődés övezheti az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városát. Az idei évre már eddig 34%-kal több foglalást adtak le honfitársaink, mint amennyit az egész tavalyi évben. A már foglalók átlagosan 287 eurót költöttek repülőjegyre és a többségük 4-6 vagy 7-10 napot tölthet Dubajban. Az adatok alapján a magyarok leginkább tavasszal és ősszel repülnek Dubajba.

Dubajról elsősorban a Burj Khalifa, a plázák és a csillogás juthatnak eszünkbe, de ne feledkezzünk meg a tradicionális arab kultúráról sem, ha itt járunk. A Kiwi.com néhány praktikus tippet ad, hogy mire érdemes figyelni, ha Dubajba utazunk.

 

November – április: ekkor lehet leginkább ideje egy dubaji kiruccanásnak

Amikor itthon is nyár van, akkor ott nagyon meleg van, akár 50 Celsius-fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Ilyenkor az emberek beszorulnak a klimatizált plázákba, éttermekbe, a szállás és a repülőjegy ennek megfelelően olcsóbb ebben az időszakban. Ha fel szeretnénk fedezni a várost, akkor viszont érdemes a novembertől áprilisig tartó időszakot választani. Főszezonon belül a legnagyobb drágaság decemberben lehet.

 

Közlekedés leginkább taxival

Dubaj nem az a város, amit gyalogosan fel lehetne fedezni. A tömegközlekedést jól meg kell tervezni, mert ugyan van, de nem hálózza be az egész várost. Egyes hotelek szerveznek külön buszjáratokat a főbb látványosságokhoz, a lehetőségeket érdemes már a helyszínen végigböngészni. A taxik megbízhatóak és helyi Uber is működik.

 

Dirham, a helyi valuta

Érdemes figyelni a napi árfolyamot, de egy dirham átlagosan 100 Ft, így könnyen számolhatunk. Jó, ha van nálunk készpénz, de nem kell túl sokat a pénztárcánkban tartanunk, mert Dubajban még a bazárban is van kártyaleolvasó.

 

Eszem-iszom

A világ összes konyhája megtalálható itt, és a luxus éttermektől a street food-ig bármit választhatunk kedvünktől és pénztárcánktól függően. Alkoholt nem lehet minden étteremben kapni, ahol azonban lehet, ott az európai áraknál drágábban találunk.

 

Nyilvános strandok

A tengerpart népszerű hely Dubajban, de azért vannak szellősebb strandszakaszok is. Ingyen használható mosdó és zuhanyzó is van, így akár teljes napokat kényelmesen el lehet tölteni a vízparton.

 

SOCIAL MEDIA