Bővül a Barbie Fashionista kollekciója

Hírek

A különféle testalkatokat, szem-, haj- és bőrszíneket, önkifejezési stílusokat és testi fogyatékosságokat bemutató kollekcióban idén először egy hallókészülékes Barbie és egy vitiligós Ken baba is debütál.

 

A 2015-ben bemutatott Barbie Fashionista a Mattel egyik legextravagánsabb kollekciója. A sorozat tagjai között nem csak különféle testalkatú, haj-, szem- és bőrszínű, valamint öltözködési stílusú figurákat találunk, de az olyan, maradandó testi fogyatékosságok elfogadását segítő karaktereket is, mint a kerekesszékes, vagy a lábprotézissel érkező Barbie.

A most bemutatkozó új karakterek tovább bővítik a több mint 175 babából álló kollekció sokszínűségét. A sorozat egyik legérdekesebb darabja egy hallókészülékkel ellátott Barbie, amelyet a Mattel szakemberei Dr. Jen Richardson audiológiai szakorvos segítségével alkottak meg.

A sorozat másik új darabja egy vitiligós Ken baba. A 2020-ban bemutatott, bestsellerré váló vitiligós Barbie párját jelentő Ken figura a bőrkondícióra jellemző külső megjelenést kapott, így segítségével a gyerekek még több izgalmas történetet játszhatnak el.

„A Barbie csapatánál hiszünk a sokszínűség erejében, így különösen nagy öröm számunkra, hogy idén tovább bővíthettük a szokványostól eltérő Fashionista kollekciónkat. Bízunk benne, hogy a világunk változatosságát bemutató babákkal segíthetjük a gyerekeket önmaguk és mások elfogadásában, legyen szó a halláskárosultságról vagy akár az olyan ritka betegségekről, mint a vitiligó” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi marketing menedzsere.

 

SOCIAL MEDIA