BL: gála Münchenben, dráma Manchesterben

Tejszínhub

Az Arsenal – Bayern München és a Real Madrid – Manchester City egyaránt döntetlenre végződött az odavágón, Londoban 2:2, Madridban 3:3 volt az eredmény. A visszavágók tehát egyenlő állásból kezdődtek.

 

A müncheni párharc dőlt el hamarabb. A hazaiak végig domináltak, bár sokáig nem tudták gólra váltani a mezőnyfölényüket. Komolyabb helyzet sem alakult ki a kapuk előtt. A második félidőben aztán megtört a jég, Kimmich szép fejessel vette be az ágyúsok kapuját. A vendégek igyekeztek, próbálkoztak, de átütő erő nélkül, így maradt a sovány, de a továbbjutáshoz pont elegendő német győzelem. Bayern München – Arsenal 1:0, összesítésben 3:2 a németeknek. 

Az előrehozott döntő közepes színvonalú játékot, de hihetetlen izgalmakat hozott. Azt már mindenki megtanulta, hogy a Real Madridot semmilyen helyzetben nem szabad félvállról venni, így az angolok meglehetősen visszafogottan nyilatkoztak a meccs előtt, annak ellenére, hogy Madridban ők játszottak fölényben. Ancelotti mester védekező taktikával küldte ki a csapatát, de a letámadást már a City térfelén megkezdték. Sőt, a 12. percben egy gyors kontrából Rodrigo a vezetést is megszerezte a királyiaknak. A City ettől kezdve több mint egy órán keresztül próbált fogást találni a blancókon, de a hazaiak gyakorlatilag semmiféle helyzetet nem tudtak kialakítani a madridi kapu előtt, a vendégek összes játékosa a tizenhatos környékén helyezkedett el. Erre mondták a grundon hogy a madridiaknak kidörzsölte a … hátát a háló. A City futballistái jobb híján körüladogatták a labdát, és keresték, de nem találták a lövőhelyzetet, egészen a 76. percig, amikor de Bruyne egy kipattanó labdát bevágott Lunyin kapujába. A belgának pár percen belül két óriási lehetősége is adódott, hogy megfordítsa a mérkőzést, de mindkettőt elhibázta.

A hosszabbításra a keményen védekező Real teljesen elkészült az erejével, szegény Carvajal össze is esett, és alig bírt a saját lábán lemenni a pályáról. De kihúzták a 120 percet, így 11-esek döntöttek. Az első párosból Alvarez berúgta, Modric kihagyta, előny a Citynél! Aztán fordult a kocka, Silva és Kovavic kihagyta, Bellingham és Vazquez berúgta, előny a Madridnál! Ezután Foden és a kapus Ederson már hiába talált a hálóba, mert Nacho és Rüdiger is így tett, a vendégek bírták jobban az idegek harcát. Real Madrid – Manchester City 1:1, összesítésben 4:4, hosszabbítás és tizenegyesrúgás után elődöntős a Real. 

Az elődöntőben Borussia Dortmund – PSG és Bayern München – Real Madrid összecsapás lesz, meccsnapok: április 30., május 1., majd május 7. és 8.

SOCIAL MEDIA