BL: feltámadás Dortmundban, összeomlás Barcelonában

Tejszínhub

A spanyol futball gyásznapja lett a kedd esti BL-negyeddöntő: az odavágón mind az Atlético Madrid, mind a Barcelona győzni tudott, de a visszavágón mindkét csapat súlyos vereséget szenvedett és kiesett.

 

A Barcelona a múlt héten meggyőző játékkal győzött Párizsban, és jó esélye volt a továbbjutásra. Ám a mérkőzés első perceiben kiderült, hogy a vendég PSG igen jól megszervezte a játékát, és olyan pressinget mutatott be, hogy a katalánok az első tíz percben a saját térfelükről sem tudtak kijutni. Ehhez képest meglepő volt, hogy szinte az első épkézláb támadásukból előnyt szereztek, Raphinha talált be a 12. percben. A francia rohamok ezután sem csökkentek, és a Barcelona a 29. percben végzetes veszteséget szenvedett el: Araujo fellökte a gólhelyzetben kitörő francia támadót, és jól megérdemelt piros lapjával mehetett zuhanyozni. Az emberhátrányban játszó hazaiak ezután csak keresték a labdát, a szélvészgyors francia csatárok pedig egymás után alakították ki a helyzeteket. Csak idő kérdése volt  mikor lőnek gólt, és hányat. Dembele még a 40. percben egyenlített, Vitinha az 54. percben fordított, a 61. percben pedig Mbappé belőtte a harmadikat, ezzel továbbjutó helyzetbe hozta csapatát. A mérkőzés hajrájára feljött a kétségbeesetten támadó Barcelona, de nem tudott szépíteni, sőt, a 89. percben Mbappé megadta nekik a kegyelemdöfést is. Barcelona – PSG 1:4, összesítésben 6:4 a franciák javára. 

Dortmundban elképesztően fordulatos meccsen nyertek a hazaiak, akik a 34. percben szereztek vezetést, majd a 39. percben két gólra növelték az előnyüket, és ezzel továbbjutásra álltak. Fordulás után azonban hamar, már a 49. percben szépített a vendég Atlético, sőt, a 64. percben egyenlítettek is a spanyolok, ezzel ők álltak továbbjutásra. A Dortmund azonban parádés feltámadást mutatott be, a 71., majd a 74. percben is betaláltak, és megfordították az eredményt. Dortmund – Atlético Madrid 4:2, összesítésben 5:4 a németeknek.

Szerdán újabb két visszavágó lesz, a Bayern München az Arsenalt, a Manchester City a Real Madridot fogadja. A múlt héten mindkét meccs döntetlent hozott, Londonban 2:2, Madridban 3:3 volt az eredmény.

SOCIAL MEDIA