Bemutatkozik az új Toyota vezér, Koji Sato

Karrier

Egy hónappal ezelőtt a Toyota bejelentette, hogy az új japán üzleti évtől, április elsejétől Koji Sato veszi át az ügyvezető elnöki teendőket, míg az eddigi cégvezér, Akio Toyoda az igazgatótanács elnökeként folytatja munkáját. Az alábbi írás Koji Satót mutatja be, akinek a feladata az lesz, hogy a vállalatot a jövőbe vezesse.

 

Miután 1992-ben csatlakozott a Toyotához, Sato mérnöki területen szerzett egyre magasabb szintű tapasztalatokat és járta be a ranglétrát, legismertebb projektje pedig a 2017-ben bemutatott Lexus LC zászlóshajó kupé főmérnökeként vállalt szerep volt.

Ezt követően Sato 2020 januárjában először a Lexus, ugyanazon év szeptemberében pedig a TOYOTA GAZOO Racing elnöke lett, majd a következő évben átvette a márkaépítési igazgatói (CBO) szerepkört Akio Toyoda elnöktől.

2021 óta Sato vezeti a hidrogénüzemű versenyautók projektjét, ezzel pedig élen jár a Toyota azon erőfeszítéseinek kommunikálásában, hogy hasonló gondolkodású partnerekkel közösen a hidrogéntechnológiát a karbonsemleges társadalom kialakítása érdekében fejlesszék tovább.

További részletek az alábbi linken érhetőek el.

 

SOCIAL MEDIA