2040-re karbonsemleges lesz a Toyota Európában

Hírek

A múlt héten lezajlott a Toyota Európa évente megrendezett Kenshiki találkozója, ahol a vállalat globális és európai vezetőinek csapata megmutatta a vállalat legújabb fejlesztéseit, kitekintéssel a vízióra, a technológiai stratégiára és bemutatva a legfrissebb termékeket és szolgáltatásokat.

 

A Kenshiki jelentése betekintés, az idei eseményen pedig az európai média több mint 250 képviselője nézhetett be a színfalak mögé a karbonsemlegességre, valamint a mobilitási szolgáltatóvá történő átalakulásra koncentráló találkozón.

A Toyota bejelentette elkötelezettségét a karbonsemlegesség iránt, amit legkésőbb 2040-re fog megvalósítani Európában. Építve a tavalyi vállalásra, miszerint 100 százalékos széndioxid-kibocsátás csökkentést terveznek az összes új autó esetében az EU, az Egyesült Királyság és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás területén 2035-re, a teljes karbonsemlegességet célzó erőfeszítések további irányát Matt Harrison, a Toyota Európa elnöke az alábbiakban jelölte meg: „Átfogó tekintetben két területre kell koncentrálni: az első a karbonsemlegesség és hogy miként tervezzük azt elérni az üzletvitelünk területén, a második pedig az átalakulás gyártó és értékesítő vállalatból mobilitási szolgáltatóvá, ami a mobilitás jövőjét jelenti.”

Marvin Cooke, a Toyota európai gyártási tevékenységéért felelős vezetője megerősítette, hogy a vállalat célja az, hogy az összes európai gyártási helyszín karbonsemlegesen üzemeljen 2030-ra. Ezen a területen is többtechnológiás hozzáállással dolgozik a vállalat, miközben minden lehetséges helyen minimalizálja az energiafogyasztást, egyben zöld energiára vált és számos kaizen innovációt kamatoztatva csökkenti vagy szüntetni meg CO2-kibocsátását.

„Az angliai Deeside-ben található motorgyárunk esetében 10 focipályának megfelelő területen telepítettünk napelemeket, miközben a hulladékaink 90 százalékát újrahasznosítjuk. Ennek és a zöld energia előállításának köszönhetően várhatóan már 2025-re karbonsemlegesek lehetünk. 2040 felé haladva a Toyota Európa közvetlen befolyásán kívüli tevékenységek, mint például az ellátás és a logisztika is karbonsemleges kell, hogy legyen, ami nagyobb kihívást jelent – de ezt a célt is teljesítjük majd a partnereinkkel és a beszállítóinkkal való szoros együttműködésben” – árulta el Cooke.

 

SOCIAL MEDIA