Az apróséf megszelídítette a Cápákat – Két befektetésre is igent mondtak a Cápák

Tejszínhub

A mémeknek szentelt múzeum, egy gasztronómiai vállalkozás, egy energiaital márka, egyedi karórákat gyártó vállalkozás és egy tanulástechnikai robot megálmodója is a Cápák elé lépett.

 

Mémek offline térben

Egy egész múzeumot szentelt a virtuális térben könnyen és gyorsan terjedő mémeknek Heller Z. Péter. A Meme Múzeumban bárkinek lehetősége van az extrém gyorsan szaporodó szimbolikus jelentéssel bíró képeket, ábrákat, tárgyakat jobban megismerni, kipróbálni vagy akár fotózkodni azokkal. A vállalkozó szeretné, ha a múzeum minél szélesebb körben ismertebbé válna és első alkalmazottját is felvehetné a gördülékenyebb munkavégzés érdekében. Ehhez 15 millió forint befektetést kért, 15% tulajdonrészt kínálva. Bár a Cápák között akadt, aki jópofa ötletnek tartotta a múzeumot, üzleti szempontból nem találták azt annyira kifizetődőnek, hogy be is fektessenek abba.

 

Gyerekjáték a főzés

Saját gyermekei ihlették meg Soós Katát, amikor elindította Lukas és Lea névre keresztelt vállalkozását, amely a gyerekekkel közös főzés örömét igyekszik megadni a mérőkanalas recepteknek, szakácskönyveknek köszönhetően. A vállalkozó unokahúgát, Kírát is magával hozta, aki maga szervírozta az általa készített süteményeket a Cápáknak. A kishal vállalkozása fejlesztéséhez 10 millió forintot kért befektetésre, 20% tulajdonrészt kínálva. A Cápák közül Orbók Ilona és Lakatos István látta meg a potenciált a vállalkozásban, míg előbbi 30% tulajdonrészt és egy Cápatársat kért maga mellé, utóbbi 35% tulajdonrészt kért a vállalkozótól, aki némi hezitálás után igent mondott az ajánlatra. Így a Lukas és Lea Lakatos István befektetésével léphet szintet.

 

A kripto és az energiaital találkozása

Egyedi kóddal ellátott energiaital márkájával pitchelt a Cápák előtt Kendefi Attila. A CryptoDrinks megálmodója minden energiaital címkéjéhez egyedi kódot rendelt, amellyel regisztrálva kriptovalutához juthatnak a fogyasztók. A további bővüléshez 31 millió forintot kért a Cápáktól, 10% tulajdonrészt kínálva. Üzleti ajánlatát pénzügyi szempontból nem találták elfogadhatónak a nagyhalak, így a befektetés elmaradt.

 

Egyedi karórák nem csak sztároknak

Lewis Hamilton és Arnold Schwarzenegger is rendelt már karórát az Evolvens vállalkozójától, Mezei Istvántól, aki a Cápák között első évadában is pitchelt már. Egyedi karórákat készítő brandjét azóta tovább fejlesztette, saját óraszerkesztő programot, valamint tetszőlegesen logózható órákat is kínálva vásárlóinak. A további fejlesztésekhez 50 millió forint befektetést remélt a Cápáktól, 10% üzletrészt kínálva. Az ajánlatra azonban nem haraptak rá a Cápák, így az Evolvens ezúttal is befektetés nélkül maradt.

 

 

Bárki lehet programozó

A programozás élményét kínálja Learn-o-bot elnevezésű oktatócsomagjával Szatmári Zalán, aki bízik benne, hogy hozzá hasonlóan egyre több fiatal választja majd a számítástechnika világát hivatásául. A prototípusként bemutatott robotkarból szeretne megvásárolható oktatócsomagokat piacra dobni, amelyhez 5 millió forint befektetést kért, 10% tulajdonrészt kínálva. Bár Lakatos István elgondolkodott a befektetésen, Balogh Petya visszautasíthatatlan ajánlatot tett: megadta a kért befektetést, inkubációs programjával kiegészítve azt, 15% tulajdonrészért cserébe. A mindössze tizennyolc éves vállalkozó azonban ellenajánlattal élt, 11%-ban maximalizálva a tulajdonrészt. Balogh Petya 12%-al kontrázott, amelyre a fiatal vállalkozó rábólintott. Így a Learn-o-bot Balogh Petya befektetésével léphet piacra.

 

Adásfotók: RTL/Sallak Dóra

A Raiffeisen Ügyfelekért vagyok-különdíját a Lukas és Lea kapta.

A vállalkozók és vállalkozások toborzás támogatója az Abovo.jobs A mediterrán nyaralások szakértője, az Ibusz A Vállalkozásépítés támogatója, a Raiffeisen Bank Az Opten a műsor fenntartható és céginformáció adatalapú szakértője A vállalkozások kockázatelemző szakértője a Kockázatok.hu.

 

A Cápák között jövő vasárnap 19:25-kor újabb epizóddal jelentkezik az RTL-en.

Előzetes: Harapós kedvükben lesznek a Cápák (06.02.) A Cápák között következő részében versengenek majd a befektetők a vállalkozókért, ráadásul olyan ritka pillanatnak is szemtanúi lehetünk, amikor Moldován András tiltakozik a kóstoló ellen.

SOCIAL MEDIA