A Real Madrid tovább menetel az aranyérem felé

Tejszínhub

A spanyol bajnokság élvonalának szombati rangadóján a tabellát vezető blancók hazai pályán simán megverték az eddig igen jól menetelő Girona gárdáját.

A mérközés előtt fogadkozott a Girona, hogy három pontért mennek Madridba. Erre azonban semmi esélyük nem volt, a házigazda simán leiskolázta a 23 fordulón keresztül jól szereplő kiscsapatot. A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek Vinicius Junior bombagóljával. A 35. percben Vinicius ismét remekelt, nagyon szép gólpasszt adott Bellinghamnek, aki két gólra növelte a madridi előnyt. Az 54. percben Bellingham megint betalált. A kegyelemdöfést Rodrygo vitte be a 61. percben.

Ezzel a Real Madrid oda-vissza verte a Gironát, ősszel 3:0, most 4:0 lett a végeredmény. A blancók most 61 ponttal vezetik a tabellát, a Girona maradt második 56 ponttal, és ezzel még mindig BL-indulást érő helyen állnak. A dobogó harmadik fokán álló, 50 pontos Barcelonának vasárnap este feltétlenül nyernie kell otthon a Granada ellen, ha nem akar reménytelenül lemaradni. De tudjuk, hogy sokszor az ilyen kötelező győzelmek a legnehezebbek. A negyedik helyen álló Atletico Madridnak hasonlóan kötelező győzelmet kell aratnia a Las Palmas ellen, ha BL-t érő pozícióban akar maradni.

További szombati eredmények:

Alaves – Villarreal 1:1

Real Sociedad – Osasuna 0:1

Las Palmas – Valencia 2:0

SOCIAL MEDIA