Csúcsrangadó jön a spanyol első osztályban

Tejszínhub

A La Liga első helyén álló Real Madrid a szezon meglepetéscsapatát, a Girona együttesét fogadja.

Az nem szokatlan, ha a spanyol labdarúgó bajnokság első két helyén a blancók és a katalánok állnak. Az már sokkal meglepőbb, hogy a „katalánok” megnevezés ezúttal nem az FC Barcelona, hanem a Girona csapatát fedi.

A Barcelonától száz kilométerre északra található, alig több mint százezer lakosú katalán város csapata finoman szólva sem tartozik a világ futball-elitjéhez. Múltja van ugyan a klubnak, hiszen 1930-ban alapították, de többnyire a második vagy harmadik, sőt néha a negyedik osztályban vitézkedtek, az első ligába csak a 2017-18-as szezonban tudtak feljutni.

A csapat jelenlegi keretének összértéke a Transfermarkt szerint 223 millió euro. A legértékesebbnek számító játékosuk a 30 millióra taksált brazil Savio, de legtöbb mérkőzésükön a két ukrán támadó, Cigankov és Dovbyk kergeti őrületbe az ellenfél védelmét.

A katalánok az eddigi 23 bajnoki meccsükből egyet veszítettek el, igaz, azt pont hazai pályán, ma esti ellenfelükkel szemben. Akkor az alig 15 ezres Montilivi stadion közönsége szomorúan nézte, hogy a Real Madrid Joselu, Tchouaméni és Bellingham góljával sima 3:0-ás győzelmet arat kedvenceik ellen.

Ma este Madridban visszavehetnék a 3 pontot. Józan ésszel gondolkodva errre nagyon kevés az esély, de a Girona hónapok óta rácáfol a józan észre, és sorban veri meg a nála nagyobb múltú, anyagilag is jobban eleresztett együtteseket, és komoly esélye van európai kupaszereplést jelentő hely elérésére. A 18:30-kor kezdődő mérkőzés sok nyitott kérdésre választ ad.

Magyar szempontból érdekes, hogy Girona felnőtt keretéhez tartozik a 19 éves, korosztályos magyar válogatott védő, Yaakobishvili Antal is, aki idén egy bajnokin és két kupameccsen már lehetőséget kapott a katalán gárdában.

A Mérkőzést a Spíler2 közvetíti.

SOCIAL MEDIA