A Pritt ragasztóstiftek új generációja követi a fenntarthatósági trendeket

Hírek Kiemelt

A Henkel újragondolta jól ismert Pritt ragasztóstiftjét. Az új generációs stiftek a megszokott minőség mellett most még természetesebb, még fenntarthatóbb megoldást kínálnak, mint korábban. A továbbfejlesztett formula 97%-ban természetes összetevőkből áll (beleértve a vizet), míg a stift külső része akár 65%-ban posztindusztriális újrahasznosított műanyagokból készült. A teljes egészében újrahasznosítható termékek három különböző kiszerelésben, számos dizájnnal biztosítják a gyermekek és szüleik számára a biztonságos, de mégis hatékony munkavégzését legyen szó otthoni vagy iskolai kézműves feladatokról.

 

A Pritt ragasztóstift 1969-es feltalálása óta a világon számtalan gyermek kreativitását támogatta és elképzelését váltotta valóra, a kézművesség varázsán keresztül. Az elmúlt évtizedekben a Henkel folyamatosan fejlesztette ezen ikonikus termékének a minőségét és formuláját, mindig előre tekintően, a biztonság és fenntarthatóság elveit szem előtt tartva. A folyamatos innovációnak és a gyermekek igényeire fókuszáló fejlesztéseknek köszönhetően mára a Pritt a ragasztóstift szinonimája számos országban.

A Pritt ragasztóstift ma már az egyik legfontosabb termékünknek számít a lakossági ragasztók kínálatában, és folyamatosan törekszünk a márka erősítésére, illetve vezető szerepének megőrzésére a piacon. A Pritt újragondolásával sokkal frissebb és modernebb élményt szeretnénk nyújtani a kézművesség terén, figyelembevéve a folyamatosan növekvő igényt a biztonságra és a felelős fogyasztásra. Büszkén mutatjuk be a jelenleginél is újabb és természetesebb formulát, amely nem köt kompromisszumot a teljesítményben. A termék csomagolásának tekintetében is jelentős mértékben leváltottuk a korábban használt műanyagot, posztindusztriális újrahasznosított műanyagra” – mondta Ilaria Paulon, a Henkel Pritt-ért felelős Nemzetközi Brand menedzsere.

 

97 százalékban természetes összetevők

A Pritt évek óta különleges pozíciót tölt be a piacon, köszönhetően biztonságos és erős formulájának, amely főként burgonyakeményítőből és cukorból áll, elérve a 90%-os arányt a természetes hozzávalók tekintetében. Azonban 2020-ban a Henkel termékfejlesztői csapata elhatározta, hogy még nagyobb célt tűz ki maga elé, és eléri a 97%-os arányt a természetes összetevők tekintetében anélkül, hogy elveszítené a ragasztó a híres ragasztóerejét. A Pritt ragasztóstift továbbra is erős kezdeti tapadásával, igazíthatóságával hosszantartó eredményt nyújt számos anyagon. Továbbá, a termékek használata közben a papír nem gyűrődik, tartós eredményre számíthatunk, hiszen a formulában található víz kevesebb, mint a konkurens ragasztók esetében.

 

Újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok

Az újra bevezetéssel a Henkel jelentősen hozzájárul a Pritt ragasztóstiftek választékával is ahhoz, hogy elérje a 2025-re kitűzött csomagolóanyagokról szóló célját a fenntarthatóság területén.  Az új ragasztóstift külső csomagolása teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült – kivéve a kupakot és a forgó részt, ugyanis azok még mindig szűz műanyagból készülnek, hogy biztosítsák a termékek funkcionalitását és hatékonyságát. Az új csomagolási koncepció a posztindusztriális újrahasznosított anyagok akár 65 százalékos felhasználási arányát teszi lehetővé a termék méretétől függően. Továbbá, minden kiürült ragasztóstift csomagolása teljes egészében újrahasznosítható.

Az új ragasztóstiftek egy friss és modern stílust képviselnek, még a híres Mr. Pritt karakter is megújult külsőt kapott. A Pritt ragasztóstift három különböző kiszerelésben, különböző színekben és karakterekkel érhető el a piacon. A termék természetesen továbbra is oldószermentes és a ruhából már 20°C-on is kimosható.

SOCIAL MEDIA