Furcsa hangok a konyhában – új videós sorozattal jelentkezik a Nosalty

Hírek Kiemelt

Az ASMR-fogékony célközönséget célozza meg a Nosalty új videós sorozata, a SERCEGŐ. A konyha hangjaival operáló audiovizuális tartalom már elérhető a népszerű gasztomagazin YouTube-csatornáján.

Az ASMR mozaikszó az angol Autonomous Sensory Meridian Response szavak kezdőbetűiből áll, ami magyarul annyit jelent, hogy önkéntelen idegi-érzéki válasz. Egy olyan tapasztalás, amely jóleső, bizsergető érzést vált ki a fejbőrtől kezdődően, lefelé haladva a nyak és a gerinc mentén – egyfajta eufória, amely a pozitív érzelmek és a bőrön jelentkező kellemes érzés kombinációja. Az ASMR-videóknak néhány éve hatalmas követőtábora van a YouTube-on, ahol leggyakrabban a különféle hangok, sercegések, neszek, zörejek, a rágás, a suttogó beszédhang kerülnek fókuszba, de egy macska órákon át tartó dorombolása, az uborkán való csámcsogás vagy a sülő bacon is kiválthatja a várt hatást.

A Nosalty a konyhából hozza a hangokat – nem kell mást tenni, csak nézni, hallgatni, és elmerülni a gasztrogyönyörben! „Legújabb videós sorozatunk első részében egy ázsiai ‘stir fry’ stílusú serpenyős zöldséges tésztát főzünk. Ennek elkészítése eddig sosem látott módon követhető végig, akár egy izgalmas rövidfilm, amely egyszerre ébreszt fel minden érzékszervet” – árulta el Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

A SERCEGŐ egy fül- és szemkényeztető audiovizuális élmény, amely a méltán trendi ASMR-videók mintájára a főzés közben keletkező hangokat, zörejeket helyezi előtérbe, miközben a háttérben lágy jazz szól, és végül csodás étel születik. „Dugd a füledbe a fülhallgatót, és hallgasd zavarba ejtően közelről, ahogy meghámozzuk a hagymát, felvágjuk a répát, eltörjük a brokkolit, ahogy pattog az olaj, és sercegnek az alapanyagok” – buzdít mindenkit Réthly Dávid, az ötlet kitalálója, Nosalty kreatív multimédia-tervezője.

A Nosalty hazai gasztrosite-ok között továbbra is élen jár a videós megoldásokban, túlmutatva a klasszikus receptvideókon, valamint olyan nagysikerű rovatokat indítottak el, mint például a nagymamák titkos receptjeit népszerűsítő NagyiProjektet, a cukrászat iránt fogékony nézőket megcélzó CUKORSOKK-ot, az autentikus olasz tésztafogásokra szakosodott Azta’Pastát, az ínyenceknek szóló Látványkonyhát, illetve az ismert emberek vendégszereplésével futó EgySztárÉtelt, az ALAPLÉ című konyhai kisokost vagy a koronavírus okozta kritikus éttermi helyzetre reflektáló Hogyan tovább? néven futó videósorozatot.

SOCIAL MEDIA