A Konyhafőnök VIP: megvannak a verseny dobogósai!

Tejszínhub

Horváth Sisa, Pokorny Lia és Feke Pál lettek A Konyhafőnök VIP dobogósai, ők alkotják a TOP3 mezőnyét! A Döntő harmadik napján Serbán Attila hagyta el a konyhát.

 

A szimultán főzés a Döntőben hagyománynak számító feladat. Sárközi Ákos egy könnyűnek mondott főételt próbált lefőzetni a versenyzőkkel, persze a maga Michelin-csillagos tempójában. Elmondása szerint ez „csak” egy borjúpofa, némi túrós csuszával, valamint különféle zelleres köretelemekkel, tehát a versenyzőknek „mindössze” egy szarvasgombás Szent Jakab kagylót kellett összehozniuk zellertextúrákkal, azaz szalonnazsírral krémesített zellerpürével, zellersteakkel, hamis tacóval, ami zellerzselével borított, főtt és véreshurkás borjúpofával töltött zellerkorongokból állt. A séf ezeken felül „csupán” tintahaltintás zellergélt, aszalt gyümölcsös zellersalátát, átlátszó, lenmagos zeller-üvegropogóst és curry-s, szalonnapörcös túróval töltött tésztarudacskákat tálalt az „egyszerű” főételéhez.

A négy legpengébb versenyzőt meglepetések várták a második főzésben. Báránybordát és egy különleges fűszerkollekciót rejtettek a búrák. Egzotikus aromákkal dolgozhattak, mint például iráni sáfrány, japán sansho bors, madagaszkári vaníliarúd, indonéz Kopi Luwak kávé és szárított kakaóbab. A feladat – az összes fűszert tetszőlegesen kombinálva – egy előétel és egy főétel elkészítése volt.

A zsűri döntése alapján, a szimultán és az egyéni főzést követően Serbán Attilának kellett levennie séfkabátját, ezzel ő a verseny negyedik helyezettje lett. A TOP3 megküzd a Fináléba jutásért, ahol eldől, hogy kié lesz A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint!

 

Pokorny Lia: „Masszírozgattam Ákos rúdját…”

 

Egy perc a Piactéren: Sisa összeomlott!

 

Jenő elkezdett kételkedni: vajon Palinak a Fináléban a helye?

 

Kialakult a TOP3-as mezőny!

 

SOCIAL MEDIA