A Konyhafőnök VIP: megértünk egy konyhatörténeti pillanatot

Tejszínhub

Pokorny Lia az előző versenynapon előnyhöz jutott, ami nem akármilyen előnynek bizonyult: ilyen még nem volt A Konyhafőnök VIP történetében!

 

Rácz Jenővel együtt, jobb és balkezeként tevékenykedett a másolós feladat közben Pokorny Lia, ilyen még nem volt a műsor történetében, hogy egy Michelin-csillagos séffel együtt, közösen, a zsűripultban csináljon végig egy főzést egy versenyző!

Rögtön be is kezdtek egy nem mindennapi alapanyaggal, a homárral, amit érdekes párosításokkal mutattak be – Fördős Zé nagy örömére. A homárhoz konzerv kukoricát és fagyasztott borsót is felhasználtak. A konyhában ezúttal különös elővigyázatosságot igénylő, folyékony nitrogén is előkerült, hogy a hamis tésztát el tudja a séf készíteni. Egy ilyen feladathoz kőkemény hátráltatás is járt: Feke Pali a főzés egyik felét csak hallgathatta, a másik felét pedig csak láthatta, így kellett a tányért lemásolnia!

A második feladatban Zé visszatért gyökereihez és zöldségesnek állt, de nem akármilyen zöldségeket virított a versenyzőknek: feketegyökér, lótuszgyökér, vadbrokkoli, tengeri alga, tengeri spárga, kínai kel, keserű uborka, paszternák, fodros kel és fekete kel. Ezekből az alapanyagokból egy vega főétel elkészítése volt a feladat.

A veszélyzónába Palya Bea és Rezes Judit került, a zsűri döntése alapján Szabó Győző párjának kellett elhagynia a konyhát. Nincs könnyű dolguk a hírességeknek, A Konyhafőnök VIP címet nem adja könnyen a zsűri, pláne az ezzel járó 10 millió forintot! Ki a legpengébb sztár?

 

Lia hátráltatott: „A legbujább versenytársamnak adnám, Palinak”

 

DURVA! Cinti műanyagot darált az ételébe!

 

Hujber Feri csalt? Lebukott a kóstoláson!

 

Ákos nem tud kitálalni Sipos Peti miatt?

 

SOCIAL MEDIA