A Konyhafőnök: összeállt Sárközi Ákos középdöntős csapata is

Kiemelt Tejszínhub

A Michelin-csillagos séf a kék csapat mentoraként az elődöntő hét során kiválasztotta azt a 6 versenyzőjét, akikkel nekivág a kőkemény középdöntőnek.

 

A középdöntőbe vezető út első lépcsőjén egy feldarabolt kacsa „feküdt”: kacsamell, kacsamáj, kacsacomb, valamint rebarbara és lime volt a letakart ládákban. A versenyzőknek két kacsadarabot kellett felhasználniuk, plusz a rebarbarát, egy tökéletes főétel előállításához. Fördős Zé intelmei vezették a őket: „főzzetek érzéssel, szívvel, lélekkel és persze olyan színvonalon, amivel a végén bekerültök a középdöntőbe”!

A második megmérettetésen Sárközi Ákos készült étellel: egy újragondolt juhtúrós sztrapacska volt a feladat. A felismerési versenyt Orsi nyerte, de neki is ezt a sztrapacskát kellett tökéletesen lemásolnia, úgy, hogy még az alapanyagok sem voltak előkészítve hozzá! Ez egy igazi, kőkemény vizsgafeladat volt! Sárközi Ákos azonban némiképp segíthetett versenyzőinek, ő is lement velük a piactérre és tippeket, tanácsokat adott a megfelelő összetevők kiválasztásához. Ezt az előnyt Kinga nem élvezhette egyedül, akit hátráltatás nehezített! A „lemez-és cloche-lovas” Fördős Zé egy fülhallgatót adott a kék kötényes versenyzőnek, melyet teljes hangerőre csavart és kizárólag állathangokat játszott egymás után. Így kellett, hogy összeszedjen minden szükséges hozzávalót és persze nem hallhatta a séf instrukcióit sem.

Fördős Zénél azonban volt még egy láda. Ebben az összes sztrapacskához szükséges alapanyag benne volt. Ezt pedig egyáltalán nem versenyzőnek szánta, hanem zsűritársának, Rácz Jenőnek! Így a pirosak csapatkapitánya is egy sztrapacskát készített, neki azonban nem másolnia, hanem alkotnia kellett.

Szeghalmi Orsi az utolsó elődöntős kiesőként hagyta el A Konyhafőnök konyháját. Ezzel összeállt a két Michelin-csillagos séf két csapata! Fördős Zé megnyugtatta a versenyzőket: „ennél csak durvább feladatok jönnek„! A középdöntő első szakaszában hármas csapatokban dolgoznak majd, melyeket a séfek állítanak össze. Kinga és Edit mellé Armando került, Alex és Krisztián mellé János csatlakozott.

Ezzel lezárult A Konyhafőnök elődöntős szakasza és a középdöntővel folytatódik az RTL Klub gasztro realityje, ahol a tét továbbra is A Konyhafőnök cím és az ezzel járó 10 millió forint.

 

Orsinak fel kell adnia a versenyt? Orvost hívtak hozzá!

 

Krisztián elsírta magát és összeomlott a zsűri előtt

 

Zé helyett, most a versenyzők szivatták meg Rácz Jenőt

 

Edit: „Bekaphatod, Zé!”

 

SOCIAL MEDIA