A Konyhafőnök: megnyílt Sárközi Ákos harmadik étterme

Kiemelt Tejszínhub

Egy versenyző már a Döntőben, a többiek még küzdenek a továbbjutásért! Újabb, korábbi Konyhafőnök VIP vendégek érkeztek Sárközi Ákos harmadik éttermének megnyitójára. A Gólya nevet viselő helyiségben Fördős Zé a mindenes, Rácz Jenő pedig a séf.

 

A Konyhafőnök stúdiójának különleges enteriőrjét Sárközi Ákos felesége, Évi biztosította. A séf a gasztronómia és a művészet találkozását, az ételek és a vászon szín- és formavilágának összefonódását kívánta megjeleníteni, mind a képeken, mind a tányérokon. Ezt várta el a csapatoktól is!

A két fogásos menüt borítékokban kapták meg a versenyzők. A szerencse döntötte el ki, melyik ételsort készíthette el az ünnepi alkalomra. Handiéknak süllő pezsgőmártásban, parmezán nudlival volt az előétel, a főétel pedig muflongerinc rakott burgonyával és levendula bonbonnal.  Ádáméknak ördöghal póréhagymával, sabayonnal és tormával, valamint galamb savanyított céklával és rozmaringhabbal volt a feladat.

Az étteremtulajdonos parancsára Fördős Zé mindenesként a konyhában mindenkinek igyekezett „segíteni”, bár a versenyzők ezt a tüsténkedést másképp értékelték.

A főzés végeztével megérkeztek a VIP vendégek a kóstolásra! Molnár Andi, Bebe és Nagy Zsolt, azaz „VV Leó” az egyik asztalnál, míg Détár Enikő, Sipos Tomi és Kocsis Dénes a másiknál foglaltak helyet. A Michelin-csillagos séfeknek, azaz az étterem tulajdonosának és a konyhafőnökének is jutott egy asztal.

Az étterem megnyitóját Handiék csapata nyerte, így közülük került ki az az egy versenyző, aki egyenes ágon a Döntőbe került. Handi, a csapat konyhafőnöke önmagát juttatta a Döntőbe! Ezt követően egy másik, még keményebb döntést is meg kellett hoznia: egy csapattársát a második feladatba „száműzte”, Matyi ezért újra a pultban találta magát, annak ellenére, hogy egy győztes csapat tagja volt.

A zsűri egy „marhajó” feladatot talált ki a második főzésre! Steakek várták a versenyzőket, melyeket háromféleképpen elkészített zöldségkörettel és egy tökéletes mártással kellett szervírozniuk. A pulton Porterhouse steak, rib-eye steak, T-bone steak, Tomahawk steak, bélszín és hátszín kapott helyet.

A középdöntő utolsó előtti napján a korábbi fitnesz Európa-bajnokot, Kingát kérte fel Zé, hogy vegye le a kötényét és hagyja el a konyhát. Hét versenyző maradt versenyben A Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért! Ez a fesztivál nem marad el!

 

 

Handi üvöltve próbálta irányítani a csapatát

 

Zét nem kímélték a konyhafőnökök: mindenki vele veszekedett

 

Hogy mi? Leót megszólította a piros csapat előétele?

 

Ádám le akarta üvölteni Kinga fejét

 

Handin múlt minden: vajon kit áldozott fel a csapatából?

 

 

SOCIAL MEDIA