A Konyhafőnök: közeledik a Döntő hete!

Kiemelt Tejszínhub

A legjobb nyolc maradt versenyben A Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért. Hatan jutnak be a Döntő hétre, ahol már séfkabát várja a versenyzőket.

 

Mellekkel foglalkoztak az első feladatban: csirke, liba, kacsa, galamb és fácánmell. Rácz Jenő és Sárközi Ákos felkészítette versenyzőit és el is kezdődött a főzés. De előtte Armando – miután az előző napon ismét előnyt szerzett – kiválaszthatta, hogy milyen fajta mellel szeretne dolgozni. Zé érdeklődésére az is kiderült, hogy Armando a „nagyobbak” híve, így a kacsamell mellett döntött. A középdöntőben először, kollektív hátráltatást szenvedtek el a többiek: az ő alapanyagaikat is Armando dönthette el! Ekkor borult el Handi tekintete, aki teljesen kikészült, mert az egyetlen alapanyag, amivel nem akart dolgozni, az a galamb volt. Persze, hogy azt kapta meg! Csapattársai csitították a dühöngő versenyzőt, aki hadüzenetnek tekintette Armando választását – még a piactéren sem tudott teljesen lehiggadni. Főzés közben Fördős Zé is kifaggatta a lányt, emlékeztetve őt, hogy a tegnapi récét is ügyesen oldotta meg. Armando pedig elismerte, hogy bizony taktikai okokból adta Handinak a galambot.

A második feladatban testvérháború tört ki! A Cserepes-ikrek újra egymás ellen küzdöttek! A pult, egyben a feladat témája is a fehér szín volt: olyan tányért kellett a versenyzőknek villantani, ahol a fehér szín dominált. A pulton főalapanyagok közül tőkehal, csirke, borjúbríz, Szent Jakab kagyló és hekk, kiegészítésként fehér spárga, paszternák, karfiol, fehér édesburgonya, friss torma, több fajta fehér hagyma, fehér mák, sárkány gyümölcs, kókuszchips, egész kókusz, csiperke és enoki gomba közül lehetett választani – kizárólag Editnek. Ahogy az előző feladatban, úgy itt is a többiek alapanyagait az előnyt szerzett versenyző döntötte el, személyre szabottan.

A középdöntő második szakaszában a Cserepes-ikrek „házi” versenye véget ért: Alex kiesett, miközben testvére Ádám, az egyik legjobban teljesítő volt, így előnyhöz jutott. Handi és Ádám a holnapi napra készülve, csapattagokat választhattak, ugyanis Zé elárulta, hogy az első csütörtöki feladat csapatfőzés lesz! A tét óriási, mert amelyik csapat jobban teljesít, az a második feladatot a galériáról nézheti végig. A kötények színétől függetlenül a frissen válogatott csapatok: Handinál Edit, Matyi és Tomi, Ádámnál Kinga, Armando és Zoli. A Konyhafőnökben mindenki megkapja a magáét! Jött is a csavar: egy versenyző a frissen összeállt csapatokból holnap rögtön a második feladattal kezd, így egy lépéssel közelebb kerül a kieséshez! Handi Editet „szemelte ki”, Ádám pedig Zolit. Ez a fesztivál nem marad el!

 

Handi dührohamot kapott Armando miatt

 

Edit: „Nem bírom tovább ezt a nyomást!”

 

Váratlan fordulat: a kékek és a pirosak együtt főznek tovább!

 

Ádám a könnyeivel küszködve búcsúzott kieső testvérétől

 

SOCIAL MEDIA