A Konyhafőnök: elindult a középdöntő

Kiemelt Tejszínhub

A legjobb 12 jutott be a középdöntőbe, a versenyzők a héten három fős csapatokban, pontokért küzdenek a konyhában. A két legkevesebb pontot gyűjtő csapat tagjai párbajon döntik el, ki távozik a versenyből.

 

A középdöntőben újra megnyílt a Zétterem, ahová VIP vendégek érkeztek. Az étterem tulajdonosa Fördős Zé, a konyhafőnökök Rácz Jenő és Sárközi Ákos. A sous-chef-ek kilétéről és a lefőzendő menü tartalmáról ismét a szerencse döntött. A konyhafőnökök tanácsokat és segítséget adtak csapataiknak, a feladat három-három tányér összeállítása volt olyan színvonalon, amely megfelel a rangos vendégeknek és az étteremnek egyaránt.

A Konyhafőnök VIP korábbi szériáinak versenyzői, Rubint Réka, Józan Laci és Rippel Feri az első asztalnál, Szentesi Éva, Sánta Laci és Varga Győző a másodiknál foglaltak helyet. A Zétterem tulajdonosa konyhafőnökeit is vendégül látta, így alakult ki a zsűri teljes létszáma! A kóstolás befejeztével a VIP vendégek szavaztak és a vendégkönyvbe is írtak. Így a középdöntő első pontot szerző csapata Rácz Jenő triója – Matyi, mint sous-chef, Handi és Zoli.

A második feladatban az ízeltlábúak és disznóságok pultjával kellett boldogulniuk a versenyzőknek: élő homár, tarisznyarák, tigrisrák, spanyol vörösszínű garnéla mellett abált láb, abált csülök, sertésháj, füstölt szalonna, tepertő, disznósajt, nyerskolbász és füstölt kolbász is helyet kapott. A séfek instrukciói alapján ismét három elő- és három főételt kellett a csapatoknak elkészíteniük.

Mivel rengeteg alapanyag maradt, Rácz Jenő híve az ízeltlábúaknak, Sárközi Ákos pedig ugyanúgy szereti a disznóságokat, mint a herkentyűket, Fördős Zé összekombinálta és mind a két séfet beállította ugyanabba a pultba főzni! A Michelin-csillagos séfeknek a további nehezítés, hogy desszertet is készíteniük kellett! De, hogy ki lett a konyhafőnök? Ezúttal Sárközi Ákos húzta a rövidebbet.

 

Rubint Rékáék visszatértek a Konyhafőnökbe

 

Ákos dühében kifigurázta a saját versenyzőjét

 

Zé: „Ha nem tudod, mi a feladat, nektek végetek van!”

 

SOCIAL MEDIA